Ga naar de inhoud

Mpoku ruilt Standard voor Abu Dhabi: "Geen vaarwel, maar een tot ziens"

Paul-José Mpoku was 2 periodes aan de slag bij Standard: van 2011 tot 2015 en van de zomer van 2017 tot nu.

Standard verliest met Paul-José Mpoku weer een smaakmaker. Zijn makelaarsbureau Stirr Associates tweette dat de transfer naar Al-Wahda in Abu Dhabi een feit is. De 27-jarige middenvelder was 2 periodes aan de slag in Luik. "Rood tot de dood", gaf hij in een dankbetoog mee op sociale media.

Mpoku was sinds de zomer van 2017 opnieuw op Sclessin, waar de Congolese international tussen 2011 en 2015 ook al zijn kunsten vertoonde. Na zijn eerste passage in Luik trok Mpoku naar het buitenland, maar doortochten in Italië bij Cagliari en Chievo waren geen onverdeeld succes. Ook een uitleenbeurt aan Panathinaikos in Griekenland bracht geen soelaas.

 

Mpoku was een vaste waarde in het team van Michel Preud'homme. Hij speelde dit seizoen 27 wedstrijden, waarvan 12 als aanvoerder. In zijn hele Luikse periode kwam "Polo" tot 224 wedstrijden, goed voor 45 doelpunten en 38 assists. Zijn palmares in Luik: 2x vicekampioen in 2014 en 2018, 1 beker in 2018.

 

Na het vertrek van Renaud Emond naar Nantes in Frankrijk is Mpoku de tweede smaakmaker die Sclessin verlaat.

"Rood tot de dood"

In een uitgebreide post op Instagram lichtte Mpoku zijn beslissing toe: "Het leven is gemaakt van keuzes. Sommigen zullen tevreden zijn, anderen niet. Je kan toch niet goed doen voor iedereen, maar bedankt aan allen die me blijven steunen."

 

"Ik hou eraan om Standard en de directie te bedanken. Met een speciale vermelding voor Michel Preud'homme voor al onze momenten samen én omdat hij mij begrepen heeft en deze transfer toegestaan heeft."

 

De hele staf, sportief en medisch, passeert ook de dankrevue, zijn ploegmaats, alsook het hele personeel, tot de onderhoudsploeg toe. Om te eindigen richt hij zich tot de supporters: "Jullie die ons alle dagen steunen, of het nu regent, of het nu sneeuwt. Jullie zijn er. Bedankt daarvoor. Laat dat niet los, want Standard, dat zijn jullie in de eerste plaats. Spelers, bestuurders en staf zijn passanten, maar jullie passeren niet. Rood tot de dood, dat kan niemand me afpakken! Dit is geen vaarwel, maar enkel een tot ziens. Ik houd van jullie."

Mpoku geeft uitleg bij zijn transfer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bevestiging van de deal:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.