17 jaar en verkozen tot Rookie of the Year in Rocket League: maak kennis met AztraL

  AztraL ontpopte zich op 6 maanden tijd tot een topper in Rocket League.

  Het gaat momenteel snel voor de 17-jarige Belg Maëllo Ernst. "AztraL", zoals zijn gamenaam luidt, werd het voorbije halfjaar een topper in het spel Rocket League, waar je voetbal speelt met racewagens. In juli werd hij prof, recent werd hij beloond met de titel "Rookie of the Year".

  Dignitas klopt aan op het juiste moment

  Voor velen blijft gamen een hobby, anderen maken er hun beroep van. AztraL mag dan wel 17 jaar zijn en nog naar school gaan, de jonge Belg is wel degelijk sinds juli 2019 profspeler geworden.

   

  Eind mei, begin juni 2019 kwam AztraL onder de radar van Dignitas, een gekende naam in het Rocket League-circuit en in 2018 nog het beste team ter wereld. Op het Dreamhack-toernooi in Dallas werd AztraL na een onderlinge confrontatie aangesproken. 


  "Plots kwam Jos ViolentPanda van Meurs, de aanvoerder van Dignitas, naar mij toe. Hij legde me de situatie van Dignitas uit. Twee sleutelspelers waren namelijk vertrokken op een korte tijdsperiode en het team zoch naar vers bloed. Vervolgens deden we samen enkele testen en van het ene kwam het andere", legt AztraL uit.


  Op het moment dat AztraL zijn eerste profcontract ondertekende, was hij amper 16 jaar. "Je droomt ervan om ooit de Rocket League Championship Series (RLCS, het allerhoogste niveau in het circuit, red.) te kunnen spelen. En ergens kreeg ik vorig jaar het gevoel dat ik de stap wou zetten. Toen Dignitas aanklopte, was het passende puzzelstukje gelegd."

  Met Dignitas op zoek naar goud

  Vanaf dan ging het leventje van AztraL in een snel tempo vooruit. Na spannende play-offs in het reguliere seizoen plaatste Dignitas zich alsnog voor het wereldkampioenschap. "We behoorden zeker niet tot de favorieten vanwege ons gebrek aan ervaring op dit niveau. Het was mijn eerste RLCS-seizoen en ook onze start was niet meteen waar we op hoopten", licht AztraL toe.


  Maar toch kon Dignitas de halve finales bereiken, waar Renault Vitality uiteindelijk de betere bleek te zijn. Hoe blikt AztraL terug op zijn eerste WK? "Ik had niet verwacht dat ik nu al deze resultaten zou boeken, dus dit WK overtrof al mijn stoutste dromen."

   

  "Mijn doel toen ik tekende, was om in eerste instantie om mijn plek in dit circuit te handhaven. Dat we de halve finale bereikten, is alleen maar een resultaat om blij mee te zijn. Hiermee kunnen we positief naar de toekomst kijken."


  Nu AztraL zich voor het eerst heeft kunnen tonen op het allerhoogste niveau, is de interesse in het Rocket League-talent alleen maar toegenomen. "Ik heb al aanbiedingen van andere teams gekregen, dat klopt. Maar die heb ik allemaal afgeslagen", zegt AztraL. "Ik blijf het shirt van Dignitas verdedigen. Mijn droom is om met dit team de RLCS te winnen."

  Ik heb al aanbiedingen van andere teams gekregen, maar die heb ik allemaal afgeslagen. Mijn droom is om met Dignitas de RLCS te winnen.

  AztraL

  Herbekijk de verloren halve finale van Dignitas op het WK