Pieter Devos en Jos Verlooy zijn de grote winnaars van het Equigala

  Pieter Devos.

  In Brussel zijn vanavond de beste ruiters van 2019 in de bloemetjes gezet tijdens het Equigala. Pieter Devos werd verkozen tot beste atleet, Jos Verlooy ging met de Equistar (prestatie van het jaar) aan de haal.

  Voor Pieter Devos - beste atleet - was 2019 een boerenjaar. Met België won Devos teamgoud op het EK in Rotterdam. Hij werd ook tweede in de eindstand van de Global Champions Tour en werd verkozen tot beste ruiter van de Global Champions League.

   

  Devos won de Wereldbeker-kwalificatiemanche in Stuttgart. Hij is met een 6e plaats ook de hoogst geklasseerde Belg op de wereldranglijst.

   

  De Equistar - de prijs voor sterkste prestatie van het jaar - werd overhandigd aan Jos Verlooy.

   

  Hij won met zijn paard Igor op zijn 23e teamgoud en individueel brons op het EK in Rotterdam, goed voor de sterkste prestatie van het jaar 2019. Enkele weken later werd Verlooy met een andere ruin, Varoune, ook nog Belgisch kampioen.

   

  Het was de tweede keer dat de Belgische Ruitersportfederatie KBRSF de awards uitreikte. Fans verkozen de winnaars online. 

  Devos: "België is wereldtop in de paardensport"

  "Ik ben heel vereerd met deze prijs", reageerde Pieter Devos. "We mogen bijzonder trots zijn op de Belgische resultaten van de voorbije maanden. Het was een geweldig jaar voor mij, maar zonder de mensen rond mij had ik dit nooit kunnen bereiken."

   

  "En zonder mijn teammaats had ik beide prijzen nooit kunnen winnen. We mogen niet minimaliseren wat we hebben neergezet. België is wereldtop in de paardensport en daar mogen we erg trots op zijn."

  VIDEO: Jos Verlooy wint brons op het EK jumping

  Laureaten Equigala:

  • Rookie of the Year: Thibeau Spits (18) (individueel brons op het EK voor junioren)
  • Best Horse: Igor van Jos Verlooy (teamgoud en individueel brons op het EK in Rotterdam)
  • Best team: Belgische jumpingploeg op het EK in Rotterdam (Pieter Devos, Gregory Wathelet, Jos Verlooy, Jérôme Guery en reserve Olivier Philippaerts zorgden voor een unicum in de Belgische paardensportgeschiedenis: een ploeg op het EK-podium en zelfs meteen goud. Dankzij die Europese titel is België ook zeker van de Spelen. Bondscoach: Peter Weinberg)
  • Jury's Trophy: Paradressuurploeg (6 individuele medailles op het EK in Rotterdam: zilver en brons voor Manon Claeys (San Dior), twee keer brons voor Michèle George (Best of 8) en twee keer brons voor Barbara Minneci (Stuart))
  • Best Athlete: Pieter Devos (teamgoud op EK, 2e in eindstand Global Champions Tour)
  • Equistar: Jos Verlooy (teamgoud en individueel brons op EK)

  Beelden van het Equigala in Brussel:

  Jos Verlooy

  Jos Verlooy.

  Jos Verlooy

  Jos Verlooy

  Jos Verlooy

  Jos Verlooy

  Pieter Devos

  Pieter Devos.

  Pieter Devos

  Pieter Devos.

  Jos Verlooy

  Jos Verlooy.

  Thibeau Spits

  Thibeau Spits.

  Manon Claeys en Barbara Minneci

  Pararuiters Manon Claeys en Barbara Minneci.

  jumpingploeg

  De Belgische jumpingploeg.