Antwerp Giants-voorzitter Roels geeft na 15 jaar de fakkel door

  Roger Roels (l) was bijna 15 jaar voorzitter van de Antwerp Giants.

  Roger Roels (l) was bijna 15 jaar voorzitter van de Antwerp Giants.

  Björn Verhoeven wordt na dit seizoen de nieuwe voorzitter van basketbalclub Antwerp Giants. Verhoeven volgt Roger Roels op, die de club bijna 15 jaar leidde.

  Roger Roels verdiende zijn strepen in de Antwerpse haven en trad in 2002 toe tot de raad van bestuur van de Antwerp Giants. Sinds februari 2005 was hij voorzitter. Onder Roels werd de club na enkele moeilijke jaren verder uitgebouwd, onder meer dankzij de verhuis naar de Lotto Arena. Sinds dit jaar trainen de Giants ook in een gloednieuw basketbalcomplex op een boogscheut van hun thuisbasis.

   

  Ondanks de immer steile Antwerpse ambities mocht Roels nooit een titel vieren als voorzitter. In zijn periode als Giants-preses verloor de club 2x de titelfinale. In 2007 en 2019 wonnen de Giants wel de Beker van België en vorig seizoen haalden ze verrassend de Final 4 in de Champions League.

   

  Roels wordt als voorzitter opgevolgd door Björn Verhoeven. Verhoeven kent het huis goed, want hij maakte al een tijdje deel uit van de raad van bestuur van de Antwerp Giants.

  "Gepassioneerde en gedreven opvolger"

  "Na 15 jaar voorzitterschap is het tijd om de fakkel door te geven aan een jonger iemand", legt Roger Roels uit. "Met Björn Verhoeven hebben we een gepassioneerd en een gedreven persoon gevonden. Björn is al enkele jaren lid van de Raad van Bestuur en zal vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe voorzitter van Telenet Giants Antwerp worden."

   

  "Ikzelf neem geen afscheid van de Giants, enkel van het voorzitterschap. Ik blijf zetelen in de raad van bestuur en zal Björn bijstaan in het sportieve. De Heylen Vastgoed Basket Campus moet de komende jaren nog meer “the place to be” worden van het Antwerpse basketbal en ook daar zal ik me verder voor blijven inzetten."