Mathieu van der Poel krijgt ook uitnodiging voor Parijs-Roubaix

  Van der Poel

  Mathieu van der Poel debuteert in Parijs-Roubaix.

  Mathieu van der Poel zal in 2020 zijn debuut maken in Parijs-Roubaix. Dat is nu helemaal zeker nu zijn team Alpecin-Fenix een wildcard heeft gekregen van organisator ASO. Samen met Lotto-Soudal, Deceuninck-Quick Step en Circus-Wanty Gobert zijn ze de 4e Belgische ploeg aan de start.

  Omdat Alpecin-Fenix geen WorldTour-statuut heeft, moet het de verschillende organisatoren rondgaan om een wildcard los te peuteren. Met Mathieu van der Poel als speerpunt is dat iets gemakkelijker.

   

  Van der Poel en co kregen eerder te horen dat ze mogen deelnemen aan de Strade Bianche en Milaan-Sanremo, nu is ook de uitnodiging voor Parijs-Roubaix in de bus gevallen.

   

  De andere 3 wildcards voor Roubaix gaan naar Franse teams (B&B Hôtels-Vital Concept, Nippo Delko Provence en Arkéa-Samsic). Andere Belgische teams als Sport Vlaanderen en Bingoal-Wallonie Bruxelles vissen dus achter het net. Circus-Wanty Gobert is er dankzij zijn plaats in het ProTeam-klassement van 2019 automatisch bij, net als de Belgische WorldTour-teams Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step.