• home
 • video
 • pas verschenen

  Samatta is officieel van Aston Villa: "Hij is een geboren goalgetter"

  Samatta

  Aly Samatta poseert, met zijn eeuwige glimlach, met zijn nieuwe shirt.

  Aly Samatta heeft zijn droomtransfer naar Aston Villa beet. De spits van Racing Genk onderhandelde de voorbije dagen met de club uit de Premier League, maar pas vandaag werd zijn komst officieel aangekondigd. Hij tekent een contract tot 2024.

  Aly Samatta speelde zich in de kijker in Engeland met zijn doelpunt in de Champions League op Liverpool, al zijn ook zijn goals in België niet onopgemerkt gebleven. Genk zou een slordige 10 miljoen euro incasseren voor zijn 27-jarige aanvaller.

   

  "Ik ben erg blij dat we Samatta naar de club hebben kunnen halen", zegt Villa-coach Dean Smith. "Hij is een geboren goalgetter, ik kijk er al naar uit om met hem samen te werken."

   

  Samatta zal bij Villa de concurrentie moeten aangaan met een andere oude bekende van het Belgische voetbal, namelijk ex-Club-spits Wesley. Villa, met ook nog Björn Engels in de gelederen, vecht momenteel tegen de degradatie. Het staat 18e in de Premier League.