Marchant verliest skilat en geeft op in Wengen

  Armand Marchant (archief) gaf voor de 2e keer op een rij op.

  Net als vorige week heeft Armand Marchant de handdoek moeten gooien tijdens de 1e run van de Wereldbeker slalom. Onze landgenoot ging al snel in de fout in Wengen.

  Ook vorige week was het snel voorbij voor Armand Marchant in de Zwitserse Alpen. Bij een van de eerste poortjes ging onze landgenoot toen te breed waardoor hij kostbare tijd verloor. Marchant stopte niet veel later zijn run.

   

  Vandaag gaf Marchant weer op in de eerste run. In Wengen ging de Belgische skiër al snel in de fout, waardoor hij een skilat verloor. Dat was meteen het einde van zijn Wereldbekermanche.

   

  De zege in Wengen was voor de Fransman Clément Noël. Hij haalde het met 40 honderdste seconde bonus op de Noor Henrik Kristoffersen, die de leidersplaats in de algemene Wereldbekerstand overneemt van Alexis Pinturault. Kristoffersen is ook leider in de slalom.

   

  Marchant sprokkelde vandaag dus geen punten. 2 weken geleden zorgde hij nog voor een glansprestatie in Zagreb. Marchant eindigde toen 5e, de beste Belgische prestatie in de Wereldbeker skiën.