• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Het is niet zo dat we morgen zomaar 3 spelers kunnen kopen"

  Vincent Kompany beet met Anderlecht weer in het zand.

  Op stage in Spanje zweeg Vincent Kompany (33) in alle talen, maar na de match tegen Club Brugge verscheen de aanvoerder van paars-wit toch voor de camera's. "Ik ben teleurgesteld, maar onze ploeg heeft nog zoveel groeimarge en dat is het belangrijkste voor ons", reageerde hij na de 1-2-nederlaag.

  "Colassin? We zijn rustig gebleven op de transfermarkt"

  "Het was een open wedstrijd", analyseerde Vincent Kompany. "We zagen twee ploegen die wilden voetballen, met veel grote kansen voor beide teams. Maar dit Club Brugge is gewoon heel compleet. Het is een sterk Club, een ploeg die jaren heeft gebouwd."

   

  "Ze staan qua maturiteit een stap verder dan wij, maar wij hebben dezelfde ambitie qua dominantie van het spel. Wij willen ook heel graag voetballen, maar Club had een stukje maturiteit extra."

   

  "Ik ben teleurgesteld, maar onze ploeg heeft nog zoveel groeimarge en dat is het belangrijkste voor ons. Wij hebben ook een paar lichtpunten vandaag. Welke lichtpunten? Ik hoef het niet uit te tekenen: Antoine Colassin bewijst volledig ons vertrouwen."

   

  "We zijn rustig gebleven op de transfermarkt. Er wordt heel hard aangedrongen op een extra spits, maar we zijn een club die gelooft in onze eigen talenten."

   

  "6 maanden geleden was Colassin er nog niet, maar we hebben hem goed ontwikkeld bij de U21 en vandaag heeft hij bewezen dat hij een spits is die in ons systeem heel veel kan betekenen. Maar opnieuw: het is de eerste match van zijn carrière en dit blijft een heel jonge ploeg."

  Kompany feliciteert doelpuntenmaker Colassin.

  "Het is niet zo dat we morgen zomaar 3 spelers kunnen kopen"

  Wil Vincent Kompany dan zeggen dat Anderlecht geen nieuwe spits nodig heeft? "Dat probeer ik niet te zeggen, maar we moeten over alles rationeel zijn. We kunnen ons niet laten ophitsen door de buitenwereld."

   

  "We moeten beslissingen nemen die rationeel zijn en die het belang van de club op lange termijn verdedigen. Als we weten dat er jongeren zijn, dan moeten we even nadenken en zien welke rol we daarin willen spelen."

   

  "We willen nu succes hebben, maar onze situatie is niet zo dat we morgen zomaar 3 spelers kunnen kopen."

   

  "We moeten dan beslissen of we voor de korte of lange termijn gaan. Het is altijd een spreidstand bij Anderlecht, maar ik ben zo trots op deze jongens. Ze geven zoveel terug. Er is geen ploeg in de Belgische competitie die zoveel groeimarge heeft als wij."

  Ik ben zo trots op deze jongens. Ze geven zoveel terug. Er is geen ploeg in de Belgische competitie die zoveel groeimarge heeft als wij.

  Vincent Kompany

  "Onze jongeren zijn goed nieuws voor deze club en het Belgische voetbal"

  Bij de Franstalige collega's herhaalde Vincent Kompany min of meer zijn discours: "We hebben tegen de beste ploeg van België gespeeld. Club heeft een zeer ruime kern. Ik zeg, in alle bescheidenheid: chapeau voor Club Brugge, maar als we naar onszelf kijken, dan hebben wij de grootste progressiemarge."

   

  "Als ik kijk naar onze jongeren, dan is dat goed nieuws voor het Belgische voetbal en voor deze club, op sportief en financieel vlak."

   

  "We hebben een solide academie. In België kan geen enkele club zo vertrouwen op zijn jeugd als wij. We blijven werken en moeten ervoor zorgen dat we weldra zulke matchen met gelijke wapens kunnen spelen."