Cancellara: "Van der Poel kan Ronde en Roubaix winnen, maar niet dit jaar"

  0 / 0

  Fabian Cancellara is vandaag te gast op de wielerbeurs Velofollies, in Kortrijk. "Spartacus" beantwoordde aan de Vive le Vélo-tafel van Karl Vannieuwkerke vragen over Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel in onze Facebook live.

  Cancellara: "Draag zorg voor Evenepoel"

  Fabian Cancellara kreeg een pak vragen over Remco Evenepoel. "Hij lijkt mentaal heel sterk. Hij weet precies wat hij wil. Maar het land moet goed zorgen voor hem, want anders verniel je een diamant", waarschuwt Cancellara.

   

  "Door bij Patrick (Lefevere) te blijven, maakt Evenepoel ook duidelijk dat geld niet het belangrijkste is. Dat betekent veel voor mij, want dat zegt veel over zijn ingesteldheid."

   

  Cancellara kijkt ook uit naar de clash der generaties. "De jonge generatie met Bernal, Evenepoel, Van der Poel, Van Aert en Hirschi komen alsmaar meer opzetten."

   

  "Maar ik wil ook Gilbert, Vanmarcke en Van Avermaet nog wedstrijden zien winnen."

  Cancellara over Van der Poel:

  Kan Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen? "Ja, maar nog niet dit jaar", denkt Cancellara.

   

  "We zagen dat het WK de Amstel Gold Race niet is. Op het WK was Van der Poel de grote favoriet, maar maakte hij het niet waar. Het mentale aspect kan daarin meegespeeld hebben."

  Cancellara over Van Aert:

  "Van Aert keert terug van een zware val. Als hij hier goed uitkomt, kan hem dat vleugels geven voor het verdere verloop van zijn carrière."

   

  "Ik heb gehoord dat Van Aert op de goede weg is. Maar het is belangrijk dat hij geduld heeft. Dat heb je ook nodig na je carrière, daar kan ik over meespreken."

  Herbekijk de Facebook live met Fabian Cancellara

  Gisteren was Sven Nys te gast in onze Facebook live

  Herbekijk hier ook de Facebook live met Sven Vanthourenhout