Europese en Engelse rugbykampioen Saracens degradeert noodgedwongen

    Saracens domineerde de afgelopen jaren de Europese competities.

    Saracens, de regerende Europese en Engelse rugbykampioen, degradeert aan het einde van het seizoen naar het tweede Engelse rugbyniveau omdat het de wetgeving rond het salarisplafond niet gerespecteerd heeft. Dat heeft de Premiership, het Engelse rugbykampioenschap, laten weten.

    "Na afloop van de dialoog met Saracens viel de beslissing dat het team aan het einde van dit seizoen moet degraderen", meldt de Premiership in een communiqué.

      

    De Londense club, die de voorbije jaren de Europese competities domineerde, moest eerst als straf 35 punten inleveren in het Engelse klassement en ongeveer 6 miljoen euro aan boetes betalen. Saracens maakte zich schuldig aan verschillende inbreuken tegen de wetgeving rond het salarisplafond.