Rode Duivels voetballen in zomer tegen Finse Sportman van het Jaar

  Teemu Pukki trapte met zijn goals Finland voor het eerst naar een groot toernooi.

  De Finse voetballer Teemu Pukki is gisteravond op het Sportgala in Helsinki uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Finland. De 29-jarige spits zorgde met zijn goals in 2019 voor de promotie van Norwich City naar de Premier League én voor het eerste ticket voor Finland voor een groot toernooi.

  Finland doet deze zomer met Euro 2020 mee aan zijn eerste grote internationale toernooi. Pukki en zijn maats zitten in een groep met België, Rusland en Denemarken.  Op 22 juni bekampen de Rode Duivels de Finnen in Sint-Petersburg.

   

  Pukki, die gezien wordt als de messias die zijn volk naar het beloofde land zou brengen, was topschutter van de Championship met 29 doelpunten en in de 10 EK-kwalificatieduels trof hij 10 keer raak.

   

  In de uitverkiezing ging Pukki zijn collega-voetballer Lukas Hradecky vooraf, de doelman van Bayer Leverkusen, én F1-rijder Valtteri Bottas.

   

  "Ik ben vereerd", reageerde Pukki. "Het is een ongelooflijk jaar geweest. We hebben fantastische dingen gedaan met Norwich en de nationale ploeg."

   

  Pukki kreeg ook nog 2 andere trofeeën op de gala-avond in de Finse hoofdstad: de kwalificatie van Finland voor het EK werd gekozen tot Sportmoment van het Jaar én de nationale ploeg was het Team van het Jaar.