David Goffin: "Ik verwacht veel van de Australian Open"

  Goffin (29) kijkt met vertrouwen uit naar de Australian Open.

  David Goffin is klaar voor de Australian Open. Na zijn knappe zege tegen Rafael Nadal op de ATP Cup begint onze landgenoot met vertrouwen aan de eerste grandslam van het jaar. "Die zege tegen Nadal gaf me een boost, hopelijk haal ik hier hetzelfde niveau", vertelt Goffin.

  "Het gevoel zit juist, ik ben er klaar voor"

  "Ik voel me heel goed", blinkt David Goffin (ATP-11) in zijn vel enkele dagen voor de start van de Australian Open. "Ik ben het jaar begonnen met enkele goede wedstrijden op de ATP Cup. Het gevoel zit juist en de zeges tegen Nadal (ATP-1) en Grigor Dimitrov (ATP-19) gaven me een vertrouwensboost. Ik hoop op de Australian Open hetzelfde niveau te halen."

   

  Onze landgenoot opent zijn toernooi tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP-56). Door zijn sterke prestaties op de ATP Cup wordt er nu nog meer van Goffin verwacht in Melbourne Park. 

   

  "Na mijn winst tegen Nadal heeft de buitenwereld hoge verwachtingen van mij, maar ik verwacht zelf ook veel van mijn toernooi. Ik focus me nu op de zaken die sinds de start van het seizoen vlot lopen. Mijn trainingsweek hier was prima, we hebben goed gewerkt. Ik ben dus klaar voor de Australian Open."

  De buitenwereld heeft hoge verwachtingen na mijn winst tegen Nadal, maar ik heb die zelf ook.

  David Goffin

  "Elke dag afwachten hoe de luchtkwaliteit is"

  Goffin ging ook nog even in op de bosbranden die Australië op dit moment teisteren en de luchtkwaliteit in Melbourne verslechten. 


  "Het is elke dag wat afwachten hoe het met de luchtkwaliteit gesteld zal zijn. Vandaag was er bijvoorbeeld geen probleem, in tegenstelling tot de voorbije dagen. Toen kon ik wel in een overdekte hal trainen. Ik heb nog geen gift gedaan, maar ik plan er wel eentje te doen." 

  Goffin heeft in Melbourne een derde ronde te verdedigen. Vorig jaar verloor hij in die fase van de Rus Daniil Medvedev.