Bashir Abdi loopt in maart marathon van Tokio: "Goed om het land al te verkennen"

  Bashir Abdi bereidt zich volop voor op de olympische marathon in Sapporo.

  De olympische marathon mag dan wel verplaatst zijn van Tokio naar Sapporo, Belgisch recordhouder Bashir Abdi loopt in 2020 toch een marathon in Tokio. Meteen zijn laatste tussendoel voor de Olympische Spelen. "Ik wil mij goed voorbereiden en dan is het zeker mogelijk om top 10 te lopen op de Spelen", vertelt Abdi.

   Bashir Abdi is stilaan in de laatste rechte lijn richting de Olympische Spelen beland. De marathon in de Japanse hoofdstad Tokio op 1 maart wordt zijn laatste tussendoel voor de Spelen.

   

  "Vanavond vertrek ik op hoogtestage naar Ethiopië, om me daar in alle rust voor te bereiden op de stadsmarathon van Tokio", zegt Abdi. "De omstandigheden in Tokio gaan niet die van de Spelen zijn. Vermoedelijk zal het weer er zelfs Belgisch zijn, maar toch is het goed dat ik het land, de beleving en het eten al eens kan verkennen. Zo kom ik op de Olympische Spelen niet voor onaangename verrassingen te staan." 

   

   De marathon in Tokio is maar een tussendoel, alles draait om de Spelen. "Het enige doel is mij goed op de Spelen voorbereiden. Als ik het traject doormaak dat ik in mijn hoofd heb, is top 10 zeker mogelijk in augustus. Enkele mannen zijn onaantastbaar, zoals Kipchoge en Bekele, maar ik focus op mijn eigen route."

  Het is toch goed dat ik het land, de beleving en het eten al eens kan verkennen. Zo kom ik op de Spelen niet voor onaangename verrassingen te staan.

  Bashir Abdi