• home
 • video
 • pas verschenen

  Xavi weigerde job als Barcelona-coach: "Het was te vroeg"

  Quique Setien is sinds kort de nieuwe trainer van Barcelona, maar de eerste keuze van de clubleiding was hij niet. Eric Abidal klopte ook aan bij Xavi, maar die stuurde de sportief directeur met een kluitje in het riet terug.

  Als speler kan Xavi een enorme staat van verdienste voorleggen, maar als trainer moet de 39-jarige Spanjaard nog alles bewijzen. Dat beseft de huidige coach van Al-Sadd, in Qatar, zelf ook. En daarom moest hij de aanbieding van Barcelona afwimpelen.

   

  "Het is te vroeg voor mij om coach te worden van Barcelona", zegt de clublegende. "Er was een aanbieding, maar die heb ik niet aanvaard. Toch blijft het mijn droom om in de toekomst de ploeg wel ooit te leiden."

   

  Barcelona koos uiteindelijk voor Betis-coach Quique Setien als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde.