Gouden Schoen Hans Vanaken na korte nacht: "Focus ligt al op Anderlecht"

  Hans Vanaken kreeg gisteren zijn 2e Gouden Schoen in Puurs.

  Na een korte nacht stond Gouden Schoen Hans Vanaken vanochtend om 11u alweer de pers te woord op het Basecamp van Brugge in Westkapelle. De spelmaker van Club Brugge toonde zich ondanks ietwat kleine oogjes alweer heel monter: "Ik heb kort, maar krachtig geslapen."

  Vanaken kwam in de vroege uurtjes thuis van de gala-avond in Puurs, waar hij zijn 2e Gouden Schoen kreeg. "Dat was rond 3.30u. Ik ben dan niet meteen naar bed gegaan. Je kijkt toch nog even op je gsm, checkt berichten en bekijkt sociale media. Ik sliep pas rond 4.15u, 4.30u. Ik sliep maar een 4-tal uurtjes, maar als je zo'n prijs wint, neem je dat er met alle plezier bij."

   

  Vanaken wil wel niet te lang blijven stilstaan bij zijn trofee. Vanmiddag is er training en zondag wacht Anderlecht: "Ik kan rap de knop omdraaien. En dat moet ook. Vandaag ga ik zeker nog even genieten van deze prijs, maar zondag is er weer een belangrijke match en moeten we opnieuw top zijn. Die focus ligt nu al daarop."

   

  "Voor mij is het nu hetzelfde als vorig jaar. Het is niet dat deze tweede Gouden Schoen mij gaat veranderen, ook niet als voetballer. Vanaf vanmiddag ga ik er weer 100 procent tegenaan om nog beter te worden." 

  Bekijk zijn persconferentie vanochtend:

  Lof voor Mbokani, dank voor Club-bestuur

  Vanaken blikte nog even terug op de mooie avond en de spannende strijd met Dieumerci Mbokani van Antwerp. Het verschil bedroeg maar 19 punten. "Toen ik na de 1e stemronde 80 punten voor had, dacht ik dat het niet meer kon mislopen. Ik had ook verwacht dat hij de 2e stemronde zou winnen, maar het werd nog nipt. Hij heeft het ook fantastisch gedaan. We mogen allebei trots zijn."

   

  "Het was een eer om de trofee uit de handen van Vincent Kompany te krijgen, iemand die al veel betekende voor het Belgische voetbal. Ik heb veel respect voor hem, maar zondag mag dat even weggaan."

   

  Ook de vraag over zijn toekomst kwam onvermijdelijk weer: "Mijn hele carrière hier blijven of toch nog een transfer? Dat is een moeilijke. Ik heb de ambitie om er alles uit te halen, maar ik ben ook enorm gelukkig in Brugge. Je speelt hier altijd voor de prijzen."

   

  Tot slot was er nog een woordje van dank voor de Club-bazen: "Zonder het vertrouwen van Vincent (Mannaert, red), Bart (Verhaeghe, red) en het bestuur had ik hier niet gezeten. Dus ik moet hen en de hele blauw-zwarte familie van harte bedanken."

  Zijn intrede met de Gouden Schoen: