"De Bundesliga is geknipt voor hem, maar Hans Vanaken kan in elke competitie meedraaien"

  Het moment van de avond volgens Frank Raes: Vincent Kompany overhandigt Hans Vanaken de Gouden Schoen.

  Frank Raes begrijpt waarom Hans Vanaken opnieuw de Gouden Schoen in ontvangst heeft mogen nemen. "Hij is nog meer de baas en de patron van Club Brugge geworden", vindt de voetbalcommentator. "Als hij nu ook een voet in het nationale elftal wil krijgen, lijkt de Bundesliga de volgende stap voor hem."

  "Vanaken is een leider geworden"

  Voor het tweede jaar op een rij gaat de Gouden Schoen naar Hans Vanaken (27). "Daarmee komt hij in een rijtje met Van Himst, Van Moer en Ceulemans, al moet ik er wel bij zeggen dat je de Gouden Schoen in zijn begindagen maar een keer kon winnen", weet Frank Raes.

   

  "De laatste jaren vind ik Vanaken zeker de beste speler op de Belgische voetbalvelden. Technisch speelt hij goed, conditioneel is hij sterk en Vanaken leest het spel sneller dan anderen. Hij ziet openingen voor ze er zijn én hij is een echte leider geworden op het veld."

   

  "Vanaken is nog meer de baas en de patron van Club Brugge geworden, nog meer de man die lijnen uitzet in de ploeg. Hij is gegroeid als man en als speler en dat zal zeker een rol gespeeld hebben in zijn tweede overwinning."

  Frank Raes: "Hans Vanaken is gegroeid als man en als speler."

  "Hij kan overal meedraaien"

  In België kan Hans Vanaken niet meer hogerop. Lonkt het buitenland?

   

  "Je mag onze competitie niet onderschatten", vindt Frank Raes. "Vraag het maar aan Vincent Kompany of Simon Mignolet."

   

  "Maar als Vanaken een voet in het elftal van de nationale ploeg wil krijgen, lijkt me de Bundesliga een geschikte competitie voor hem."

   

  "Al kan hij overal meedraaien", denkt de nestor van de voetbalcommentatoren. "Ik zeg het met een boutade: zelfs bij Barcelona kan Vanaken meedraaien, want dat type voetbal speelt hij. Vanaken laat een bal rondgaan, hij beschikt over goeie antennes en hij scoort nu ook."

  Ik zeg het me een boutade: zelfs bij Barcelona kan Vanaken meedraaien, want dat type voetbal speelt hij.

  Frank Raes

  "Bij Club had Mbokani nog meer kans gemaakt"

  Dieumerci Mbokani strandde in de verkiezing op nauwelijks 19 punten van Hans Vanaken. Vooral in de 2e stemronde torende de Antwerp-spits boven de concurrentie uit.


  "Natuurlijk had Mbokani de Gouden Schoen ook verdiend", vindt Frank Raes, "maar hij heeft de pech dat Club Brugge goed draait. En een goed draaiend elftal helpt altijd een handje."

   

  "Antwerp is op komst, maar bij Club Brugge had Mbokani nog meer kans gemaakt op de Gouden Schoen."


  "Voor mij wringt het altijd wat. Voetbal is een collectieve sport, dat hoor je trainers 100 keer toe vertellen, maar de Gouden Schoen zet wel maar één speler in de verf."

  Dieumerci Mbokani woonde het gala gisteren met zijn kroost bij.

  Het moment van Frank Raes: Vincent Kompany

  Vincent Kompany had gisteren de eer om Hans Vanaken de Gouden Schoen uit te reiken. "Hij stapte het podium op cruijffiaanse wijze op", zag Frank Raes. "Kompany overheerste plots het gala alsof hij de Keizer van Rome was. Hét moment van de avond."

  Maandag is Frank Raes er weer met Extra Time.