Clement: "Mignolet en Vanaken zijn goeie rolmodellen voor de kleedkamer"

  Philippe Clement met Gouden Schoen Hans Vanaken.

  Philippe Clement is bij Club Brugge de trainer van de Gouden Schoen én de Doelman van het Jaar. "Het is een plezier om met zulke jongens te werken", vertelt Clement.

  Hans Vanaken is de eerste voetballer sinds Jan Ceulemans in de jaren 80 die zichzelf opvolgt als Gouden Schoen. "Dat is heel lang geleden. Ik ben blij dat Hans bevestigd heeft", zegt Club-coach Philippe Clement.

   

  "Hij is nog verbeterd, dat geeft al iets aan. Ik hoef me er al geen zorgen over te maken dat mijn Gouden Schoen naast zijn schoenen gaat lopen en minder gaat presteren. Dat zal met Hans niet het geval zijn. Hans is nuchter en intelligent. Hij voetbalt heel graag, staat er elke dag, traint altijd goed en geeft altijd alles. Dat zijn unieke kwaliteiten en daarom is hij ook een terechte winnaar."

   Ik hoef me er al geen zorgen over te maken dat mijn Gouden Schoen naast zijn schoenen gaat lopen en minder gaat presteren.

  Philippe Clement

  Clement zwaait ook met lof naar Simon Mignolet. "Hij is heel belangrijk voor dit Club Brugge. Niet alleen door zijn prestaties, maar ook door zijn persoonlijkheid en uitstraling in de kleedkamer. Dat belang zal de komende maanden alleen nog maar groeien", weet Clement.

   

  "Het is een plezier om met zulke jongens te werken. Zij hebben de ambitie om te blijven verbeteren en het zijn goeie rolmodellen voor de kleedkamer, voor jongens die de ambitie hebben om ook grote spelers te worden en misschien in een grotere competitie aan de slag te gaan. Maar laat ze misschien nog maar even hier blijven."