VIDEO: Tennisvedetten spelen in Melbourne (onder gesloten dak) voor bosbranden

  De wereldtop tennist voor het goede doel.

  Er is op de Australian Open veel te doen om de bosbranden in Australië, zowel in goede als slechte zin. De rook in Melbourne hindert de kwalificaties en de trainingen, maar 's werelds toppers zamelen ook geld in voor de slachtoffers van de bosbranden. Vandaag bekampten Team Williams en Team Wozniacki elkaar in een exhibitie. Bekijk hieronder wat leuke beelden.

  Federer en Nadal storten 250.000 Australische dollar

  In Rally4Relief nemen Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal, Naomi Osaka, Novak Djokovic, Caroline Wozniacki, Stefanos Tsitsipas, Petra Kvitova, Alexander Zverev, Coco Gauff, Dominic Thiem en Nick Kyrgios het in 2 teams op tegen elkaar. Ze doen dit onder een gesloten dak - vanwege de rook - van de Rod Laver Arena.

   

  De 2 teams werken een dubbelwedstrijd af, waarbij ze constant mogen wisselen. Mensen van langs het terrein worden er ook al eens bijgehaald. Het is allemaal veel fun, de tennissers dragen ook een microfoontje, zodat ze commentaar kunnen geven. Daarna is er ook nog een enkelwedstrijd gepland, tussen Kyrgios en Federer. In de tribunes zitten heel wat brandweermannen.

   

  De opbrengst van Rally4Relief gaat naar het Australische Rode Kruis, dat een heel stevig samenwerkingsverband heeft opgestart met de Australian Open. Zo is er ook een tennisveiling én kunnen tennisfans wereldwijd een donatie doen per ace die hun favoriete speler of speelster slaat.

   

  Er is een website die het gedoneerde geld bijhoudt: na vanavond staat het bedrag op 4,8 miljoen Australische dollar (bijna 3 miljoen euro). Nadal maakte na zijn dubbelpartijtje bekend dat hij en Federer elk 250.000 Australische dollar (155.000 euro) stortten. Zondag doneerde de ATP ook al 500.000 A$ (310.000 euro) aan het Australische WWF.

  Nadal: "Hopelijk inspireren we mensen hiermee om te blijven helpen in de strijd tegen dit verschrikkelijke drama."

   

  Kyrgios liet eerder al weten 200 dollar voor elke ace te doneren. "Het zijn enkele emotionele weken geweest", vertelde de Australiër. "Thuis in Canberra kon ik zelfs de deur niet uit. Ik ben zo dankbaar dat sterren als Federer en Djokovic en de anderen zich hierachter scharen."

  Het zijn enkele emotionele weken geweest. Ik ben zo dankbaar dat sterren als Federer en Djokovic en de anderen zich hierachter scharen.

  Nick Kyrgios

  Leuke beelden van #Rally4Relief: