Podcast met Remco Evenepoel: "Ik beleef een droom, te gek voor woorden"

  Remco Evenepoel

  Het wielerseizoen nadert met rasse schreden en dus is het weer tijd voor de Sporza Koers podcast. In Calpe had Christophe Vandegoor een uitgebreide babbel met Remco Evenepoel. Beluister hier de podcast.

  Je kunt de podcast met Remco Evenepoel hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunesSoundcloud of Spotify).

  "Ik wil niet iemand zijn die talent heeft en het verbrodt"

  De plannen en ambities van Remco Evenepoel voor 2020 zijn de voorbije dagen genoeg aan bod gekomen. In de podcast gaat de jonge renner van Deceuninck-Quick Step nog een stapje verder en hoor je een glimp van de persoon achter de renner.

   

  "Of ik besef dat ik eigenlijk een positieve afwijking van de natuur ben? Ik begin dat meer en meer te beseffen, omdat meer en meer mensen me vertellen dat het speciaal is wat ik doe. Ik word er zo ook meer en meer van bewust dat ik er alles moet uithalen. Dan is er een mogelijkheid dat ik de dingen kan bereiken waarvan ik droom. Ook al is de weg nog lang."

   

  "Wat ik gekregen heb, dat moet ik maximaal gebruiken", zegt Evenepoel. "Denk eraan dat je iets speciaals hebt en maak er het beste van. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die enorm veel talent hadden en het gewoon verbrod hebben. Zo iemand wil ik zeker niet zijn."

   

  Is de Tour winnen dan de grootste sportieve fantasie van Evenepoel? "Ja. de kinderdroom is om de drie grote rondes te winnen: Tour, Giro en Vuelta. Meer de grote ronden dan de Monumenten. Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix sluiten niet echt aan bij mijn kwaliteiten, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije wel."

  Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die enorm veel talent hadden en het gewoon verbrod hebben. Zo iemand wil ik zeker niet zijn."

  "Ik ben echt gelukkig nu. Qua geluk is het 11 op 10"

  Christophe Vandegoor had nog twee "speciale vragen" voor Evenepoel. Wat is zijn geluksscore op 10 op dit moment? "Op geluk? 11 op 10! Gewoon omdat ik me supergoed voel bij de ploeg, thuis gaat alles goed en ik voel me goed op de fiets. Ik ben echt gelukkig op dit moment. Ik heb veel goesting om het seizoen te starten, het mag beginnen."

   

  Wat wordt de titel van je biografie? "Mijn droom. Omdat wat ik nu beleef een droom is. Ik besef dat het ook een uniek levensverhaal is. Ik ben nog niet eens drie jaar aan het fietsen en ik sta al waar ik nu sta. Dat is te gek voor mijn eigen woorden."

  Beluister andere afleveringen van Sporza Koers podcast