Patrick Bevin (CCC) staat tijdje aan de kant met hartritmestoornissen

  Patrick Bevin

  Patrick Bevin had geen verleden met hartproblemen.

  Patrick Bevin (28) moet een tijd aan de kant blijven nadat bij de Nieuw-Zeelander hartritmestoornissen werden vastgesteld. De ploegmakker van Greg Van Avermaet kreeg op training plots af te rekenen met een onregelmatige hartslag. Hij mist alvast de Tour Down Under (21-26 januari).

  Van Keirsbulck vervangt Bevin in Tour Down Under

  "Het betreft gelukkig geen levensbedreigende situatie, maar de zaak moet wel nauwkeurig opgevolgd worden", klinkt het bij teamdokter Max Testa van CCC. "Daarom werd Partrick overgebracht naar een ziekenhuis in Adelaide waar de toestand verder opgevolgd wordt. Onze renner zal bijkomende testen ondergaan maar mag nu in geen geval wedstrijden afwerken."

   

  "Hij heeft geen verleden met hartproblemen maar, toen we een electrocardiogram namen, werd dit probleem wel vastgesteld. Patrick zal thuis in Nieuw-Zeeland recupereren. We maken ons sterk dat hij zeer binnenkort opnieuw in competitie kan komen. De Tour Down Under komt echter te vroeg. We nemen geen enkel risico met zijn gezondheidstoestand", verduidelijkt Testa.

   

  De Nieuw-Zeelander won vorig jaar nog de tweede etappe en werd eindlaureaat van het puntenklassement in de Tour Down Under. Guillaume Van Keirsbulck werd ondertussen opgeroepen om de plaats van de onfortuinlijke Bevin in te nemen. Hij is de enige Belg in de selectie. 

   

  "Dit is uiteraard een onverwachte verandering in mijn programma, maar ik kijk ernaar uit om mijn seizoen 2020 in Australië te starten", zegt de kleinzoon van oud-wereldkampioen Benoni Beheyt. "Ik nam al eens eerder deel in 2016 en hield toen van het koersen en de sfeer."

  Tour Down Under
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Tanunda - Tanunda150 kmBennettBennett
  2/>/>Woodside - Stirling135.8 kmEwanEwan
  3/>/>Unley - Paracombe131 kmPortePorte
  4/>/>Norwood - Murray Bridge152.8 kmEwanPorte
  5/>/>Glenelg - Victor Harbor149.1 kmNizzoloImpey
  6/>/>McLaren Vale - Willunga Hill151.5 kmHolmesPorte