Ga naar de inhoud

De Bruyne pronkt als enige Belg in Team van het Jaar UEFA.com-fans

 wo 15 januari 2020 15:22
Kevin De Bruyne
In totaal brachten meer dan twee miljoen surfers hun stem uit.

Kevin De Bruyne is, als enige Belg, opgenomen in het UEFA.com fan's Team van het Jaar. Dat maakte de Europese voetbalbond UEFA woensdag bekend. De Bruyne pronkt naast onder anderen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Virgil van Dijk.

In totaal brachten meer dan 2 miljoen surfers hun stem uit voor de beste elf van 2019. 50 spelers, bij wie naast De Bruyne ook Eden Hazard en Jan Vertonghen, waren genomineerd.

  

Champions League-winnaar Liverpool is met 5 spelers het best vertegenwoordigd. Het gaat om doelman Alisson Becker, verdedigers Andrew Robertson, Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold, en aanvaller Sadio Mané. Barcelona vaardigt met Frenkie de Jong en Lionel Messi 2 spelers af, net als Juventus met Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt.

 

De 2 enkelingen zijn De Bruyne (Manchester City) en Robert Lewandowski (Bayern München). De Ligt en De Jong speelden vorig seizoen voor Ajax, dat met een halve finale stuntte op het kampioenenbal.

  

Het team: Alisson - Robertson, Van Dijk, De Ligt, Alexander-Arnold - De Bruyne, De Jong - Mané, Lewandowski, Ronaldo, Messi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.