Vanaken: "Ik heb geen zin om op eender welk aanbod ja te zeggen"

  Vincent Kompany overhandigde de trofee aan Hans Vanaken.

  Het is een bisnummer geworden voor Hans Vanaken (27), die weer de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. "Ook deze tweede Schoen zal niets aan de persoon en de voetballer Hans Vanaken veranderen", vertelde de laureaat bij Peter Vandenbempt.

  "Als iemand het nog eens flikt, zal ik beseffen dat het iets groots was"

  Paul Van Himst, Wilfried Van Moer en Jan Ceulemans volgden zichzelf destijds op als winnaar van de Gouden Schoen. Hans Vanaken sluit nu aan in dat rijtje. "Ik heb hen jammer genoeg nooit zien spelen, maar die namen kunnen tellen", zegt de Brugse uitblinker.

   

  "Ik zal dat pas na mijn carrière beseffen. Als iemand het dan nog eens flikt en als je dan wordt opgebeld, dan zal ik beseffen dat het iets groots was. Nu is het anders, want je zit nog zo in het wereldje. Maar het is fantastisch om bij die mannen te horen."

   

  Dankzij zijn voorsprong van 84 punten in de eerste stemronde voelde Vanaken al wat "meer zekerheid" in zijn duel met Dieumerci Mbokani. De middenvelder wint opnieuw en lijkt dus helemaal geen last te hebben van "de vloek van de Gouden Schoen".

   

  "Het ligt een beetje in mijn karakter dat ik daar rustig bij blijf. Ook deze tweede trofee zal niets veranderen aan de persoon en de voetballer Hans Vanaken. Ik blijf mijn ding doen. Dat is het kennen van je kwaliteiten en niet gaan zweven. Dat heeft geen zin."

  "Het is totaal geen gebrek aan ambitie"

  Hoe kan deze Hans Vanaken nog beter worden? "Bij Club Brugge heb ik sowieso nog groeimarge. Club groeit en kijk ook naar de transfers in de Belgische competitie. Ook onze competitie groeit."

   

  "Als er goeie ploegen komen op het juiste moment, dan durf ik daar zeker over na te denken. Ik heb de ambitie om het hoogste uit mijn carrière te halen. Maar ik ben ook supergelukkig in Brugge en daar probeer ik nog beter te worden."

   

  "Dat ik niet per se het buitenland wil uitproberen? Ik heb geen zin om op eender welk aanbod ja te zeggen. Het moet een ploeg zijn die bij me past en een goed project heeft."

   

  "En ook voor mijn familie moet het leven goed zijn. Als dat goed zit, durf ik zeker die stap te zetten. Het is totaal geen gebrek aan ambitie."

  Als er goeie ploegen komen op het juiste moment, dan durf ik daar zeker over na te denken. Ik heb de ambitie om het hoogste uit mijn carrière te halen.

  Hans Vanaken

  "Kompany zondag tussen de benen spelen? Graag"

  Hans Vanaken kreeg zijn trofee toegestopt door Vincent Kompany. "Hij staat voor pure klasse", zegt Vanaken over de geste van het Anderlecht-boegbeeld. "Hij is een fenomeen in het Belgische voetbal. Hij is een inspiratie voor jonge voetballers."

   

  "Ik heb enorm veel respect voor wat hij gedaan heeft en doet. Het is een enorme eer om de trofee uit zijn handen te krijgen."

   

  "Dat ik hem zondag door de benen zal spelen als het kan? Heel graag, dat zou ook een eer zijn. Ik heb alleen maar respect voor hem, maar zondag gaat dat tijdens Anderlecht-Club even weg."

  Vanaken: "Blij dat ik vloek van Gouden Schoen doorbroken heb"

  Clement: "Exceptioneel 2019, maar honger naar nog specialer 2020"

  Mannaert: "Je kunt altijd op Hans rekenen"

  Verhaeghe: "Zo'n avond doet deugd voor hele Club-familie"

  Mignolet: "Ongelooflijk dat ik na half jaar win"