Nieuw in de 2e editie van Tour de Zwift: ook lopers nemen het nu op tegen profs

  Het voorbije weekend werd het startschot gegeven voor de tweede editie van de Tour de Zwift, een reeks evenementen en wedstrijden voor fietsende en lopende gebruikers van het platform Zwift. In de exhibitiewedstrijden treden ook enkele professionele ploegen aan.

  Racen tegen het team van Axel Merckx

  In de Tour de Zwift kunnen Zwifters tot begin februari deelnemen aan evenementen en races die in de 7 bestaande Zwiftparcours en in verschillende categorieën worden gehouden. Je kiest of je gewoon een rit op je eigen tempo wil rijden, of eerder competitief wil racen. Wie elke etappe kan uitzingen, wordt op het einde alvast beloond met een verrassingsuitrusting van Zwift.


  De beste amateurs per categorie mogen zich daarnaast in verschillende exhibitiewedstrijden ook nog eens meten met enkele renners van bepaalde wielerploegen. Acht teams zullen telkens aan de officiële races van Tour de Zwift 2020 mee doen. De bekendste ploeg is Hagens Berman Axeon, het Amerikaanse procontinentale team van Axel Merckx.

   

  De racedagen zullen overigens voorzien worden van Engelstalig commentaar. Alle actie wordt dan ook gelivestreamd. Wie een etappe gemist heeft, kan na 8 februari (laatste racedag Tour de Zwift) deze nog inhalen.

  2 primeurs in 2020: Zwift voor lopers en WK op rollen

  Ook nieuw dit jaar is dat de lopende Zwifters kunnen meedoen aan alle Tour de Zwift-evenementen. “Met deze toevoeging brengen we de Tour de Zwift naar een hoger niveau”, liet een tevreden Zwift-CEO Eric Min weten. “Ik ben blij dat ook de lopers dit fantastisch jaarlijks evenement kunnen ervaren.”


  Naast de vernieuwde editie van de Tour de Zwift mag het online wielerplatform evenzeer uitkijken naar een primeur dit jaar. Zo zal Zwift, samen met de Internationale Wielerbond UCI, dit jaar voor het eerst een WK op rollen organiseren. De details worden nog uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat het elektronische WK ongeveer samenvalt met het WK wielrennen in het Zwitserse Aigle.