Loena Hendrickx past voor EK: "Ik wil weer kunnen trainen zonder pijn"

  Loena Hendrickx sukkelt al een tijdje met blessures.

  Blessureleed heeft Loena Hendrickx ertoe gedwongen om het EK kunstschaatsen (20-26 januari) uit haar hoofd te zetten. "Mijn doel is nu om weer gezond te worden", schrijft Hendrickx op Instagram.

  2 maanden geleden toonde Loena Hendrickx zich nog strijdvaardig. Ze worstelde al sinds de zomer met 3 gescheurde ligamenten en een breuk in haar rechtervoet. "Maar ik zal tonen dat ik een vechter ben en terugkomen op het EK", zei Hendrickx toen.

   

  Nu bergt de 20-jarige Hendrickx haar EK-plannen toch op. "Ik heb zoveel tegenslagen gehad en zo weinig trainingssessies gedaan", opent Hendrikx op Instagram.

   

  "Het is zwaar! Blessure na blessure. Maar de liefde en de passie voor deze sport zijn enorm. Daarom sta ik niet langer op de startlijst van het EK. Ik zal er alles aan doen om terug te keren en weer te schaatsen, want ik doe dat zo graag."

   

  "Ik wil weer pijnvrij kunnen trainen. Ik wil weer presteren en iedereen laten genieten van mijn wedstrijden. Mijn doel is nu om gezond te worden en een nieuwe start te maken. Ik apprecieer alle lieve berichtjes, ze helpen me door deze zware periode."