Visser laat zich onderdompelen bij AA Gent: "Neutraliteit komt niet in gevaar"

  Lawrence Visser liep vandaag een dagje mee met AA Gent.

  Neen, AA Gent heeft niet voor dé transfer van deze wintermercato gezorgd. De aanwezigheid van scheidsrechter Lawrence Visser vandaag op training valt te verklaren door een project bij het Scheidsrechtersdepartement. "Het doel is om elkaars leefwereld wat meer te begrijpen", legt Visser uit.

  De spelersgroep van AA Gent keek bij het ontbijt misschien wat verbaasd, maar de aanwezigheid van Lawrence Visser op het oefencentrum van de club was geen vergissing. Sinds enkele maanden loopt bij het Scheidsrechtersdepartement van de KBVB een project waarbij onze toprefs een dagje meetrainen en leven bij de profclubs.

   

  "Het is iets helemaal anders", legt Lawrence Visser, gelegenheidsploegmaat van Jonathan David en co, uit aan Sporza. "Voor mij is het niet helemaal nieuw, want een maand geleden ben ik al bij Beerschot geweest. Vandaag word ik als ref speler en volg ik hun programma."

   

  "Het draait vooral om de interactie tussen spelers, trainers en scheidsrechters. Zo kunnen zij ons begrijpen, waarom wij bepaalde beslissingen nemen. Ik had gehoord dat er vragen waren en daar geef ik met plezier verduidelijkingen over. Dit project is ook voor ons iets nieuws, maar bij Beerschot viel het in beide richtingen goed mee."

   

  "We willen meer communicatie creëren door elkaars leefwereld wat meer te begrijpen. Of onze neutraliteit dan niet in gevaar komt? Neen, we zijn professioneel genoeg. En ik heb vernomen dat er de eerste weken geen aanduiding zal komen voor wedstrijden van de club waarbij je op bezoek gaat. Daar verwachten we geen problemen."

   

  Ook Gent-coach Jess Thorup toonde zich tevreden. "Het is een goed initiatief. In de namiddag was er een theoretisch gedeelte, met een goeie presentatie over de regels rond handspel en de VAR. Het was een interessante dag. De spelers konden hun vragen stellen en de ref kon die beantwoorden."

  Bekijk het stukje in Het Journaal over de meeloopstage van Visser: