• home
 • video
 • pas verschenen

  CEO Van Eetvelt: "Geen ervaring in het voetbal, maar kan wel organisaties veranderen"

  Karel Van Eetvelt: "Geen ervaring in voetbal, wel met veranderen van organisaties."

  Karel Van Eetvelt: "Geen ervaring in voetbal, wel met veranderen van organisaties."

  Karel Van Eetvelt is de nieuwe CEO van Anderlecht. Het was Wouter Vandenhaute die bij Marc Coucke zijn naam liet vallen. Geen onbekende voor Coucke, want Van Eetvelt zat eerder 2,5 jaar in de Raad van Bestuur van Omega Pharma. 

  Van Eetvelt verwierf bekendheid als Gedelegeerd Bestuurder van Unizo en is sinds oktober van 2017 de CEO van Febelfin, de vereniging van de Belgische financiële sector.

   

  Hij is ook voorzitter van Sporta en zetelde eerder in de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen. Vandenhaute en Van Eetvelt kennen mekaar al 15 jaar.

   

  "Karel is een echte baas", aldus Vandenhaute. "Hij is iemand die mensen verenigt, een team kan samenstellen en leiden, goed delegeert en beslissingen durft te nemen."

   

  "En wij appreciëren mekaar, kunnen hard discussiëren en we zijn niet bang om ongelijk te krijgen."

   

  "Ik heb vier jaar na Wouter ook Licentiaat LO gestudeerd in Leuven", zo vertelt Van Eetvelt. "En ook mijn vader heeft mij vanaf mijn 6e altijd meegenomen naar Anderlecht."

   

  "Gek genoeg speelde ik lang geleden met derdeklasser Bornem tegen Anderlecht – ik was toen 21 – en ik vertelde Michel Verschueren dat ik later precies wou doen wat hij deed bij Anderlecht. Een beetje emotioneel is het dus wel. Maar ik wilde het wel enkel doen met Wouter, anders niet."

  Karel is een echte baas. Hij is iemand die mensen verenigt, een team kan samenstellen en leiden, goed delegeert en beslissingen durft te nemen.

  Wouter Vandenhaute

  Van Eetvelt begint er op 1 april aan

  Van Eetvelt kent Marc Coucke al lang: "Marc is altijd iemand met veel ambitie geweest. Iemand die voor verandering en vooruitgang staat."

   

  "Ik heb geen ervaring in het voetbal, maar wel met veranderen van organisaties. Vanop een afstand is dat mijn idee over Anderlecht: nood aan leiderschap, stabiliteit en visie."

   

  "De club kabbelt al jaren voort. Maar als je wil winnen, moet je in deze maatschappij durven te veranderen, Wouter durft dat ook. En de juiste mensen kiezen."

   

  "Ik moet mijn analyse nog maken, maar bij Anderlecht moet je voor alle cruciale posities voor de beste mensen durven te gaan. Neerpede heeft fantastisch werk geleverd, maar ook daar moeten we durven te evolueren in functie van 2030."

   

  Een grondige analyse van de club wil Van Eetvelt nu niet maken in de media. Vanaf 1 april begint hij als nieuwe CEO van Anderlecht en treedt de club (alweer) een nieuw tijdperk in.