• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Eetvelt over plannen met Anderlecht: "Ik ben niet iemand die brutaal alles verandert"

  Karel Van Eetvelt wordt CEO bij Anderlecht.

  Anderlecht is vandaag weer hét gespreksonderwerp dankzij de nieuwe revolutie. Karel Van Eetvelt wordt CEO van RSCA en heeft zijn eerste persmoment achter de kiezen. "Ik heb altijd gezegd: de dag dat Anderlecht mij iets structureels zou vragen, dan zal ik dat niet weigeren."

  "Vandenhaute? Een stuk kennis die deels niet aanwezig is in de club"

  "Dit is de droom die passeert voor mij", zegt Karel Van Eetvelt. "Ik heb gezegd: ik wil ooit iets in de sport doen. En ik ben een rasechte Anderlecht-man. De dag dat Anderlecht mij iets structureels zou vragen, zou ik dat niet weigeren en gewoon doen. Die dag is nu gepasseerd. Zo simpel is het."

   

  Wordt Anderlecht weer gezond maken de eerste opdracht van de CEO? "Ik zal goed kijken naar alle dingen die hier gebeuren. Er gebeuren heel veel goeie dingen, maar ik moet kijken wat we kunnen verbeteren, waar we kunnen optimaliseren, ... Dat is de taak van elke CEO."

   

  Wouter Vandenhaute wordt extern adviseur. Van Eetvelt: "Dat was voor mij een heel belangrijke voorwaarde. Ik ken en vertrouw Wouter en ik weet wat zijn toegevoegde waarde is. Dat is een stuk kennis die deels niet aanwezig is in de club en het is belangrijk dat je die kennis mee probeert naar binnen te trekken. Dat is de reden waarom ik hem gevraagd heb om mee te werken."

   

  Vandenhaute is aandeelhouder in een managementbedrijf voor voetballers. Schuilt daar geen conflict? "Het zal mijn taak zijn om ervoor te zorgen dat er op geen enkele manier aan belangenvermenging gedaan kan worden", zegt de nieuwe CEO. "Ik vertrouw Wouter daar 100 procent in. Hij zal het doen met een groot hart voor Anderlecht."

  "Verschueren? Ik geef heel graag vertrouwen aan mensen die er zijn"

  Over de rol van sportief manager Michael Verschueren worden heel wat vragen gesteld. "Hij heeft me vandaag helemaal rondgeleid op de club. We hebben een korte babbel gehad en zien elkaar morgen weer enkele uren. In de komende weken zullen er nog meerdere gesprekken volgen", zegt CEO Karel Van Eetvelt.

   

  "Of zijn rol dan zal veranderen? Ik ben niet iemand die heel snel en brutaal alles verandert. Ik geef heel graag vertrouwen aan mensen die er zijn. Het is nu mijn ambitie om zoveel mogelijk info van Michael te krijgen, na te gaan wat hij doet en waar ik hem misschien nog beter kan maken. En op het einde van de rit kijken we wat de beste oplossingen zijn voor Anderlecht."

   

  En wat met het project van Vincent Kompany? "Dat moet het project van Anderlecht zijn. Ik moet me door Vincent nog eens goed laten informeren, maar ik ben onder de indruk van wat ik gezien heb. Uiteindelijk moet heel de club achter één project staan, niet alleen Vincent en zijn team. Wel de hele club en dat is misschien een toegevoegde waarde die ik kan brengen in de toekomst."

  Vincent Kompany? Uiteindelijk moet heel de club achter één project staan, niet alleen Vincent en zijn team. Wel de hele club en dat is misschien een toegevoegde waarde die ik kan brengen in de toekomst.

  Karel Van Eetvelt