Zo dwong Evenepoel zijn Giro-selectie af: met een Hongaars vlagje

  "Eerst Hongaarse vlagjes, en daarna Italiaanse."

  Remco Evenepoel heeft een onweerstaanbare drang om zich dit jaar te tonen in de Ronde van Italië. De Belgische groeibriljant lag - voor de bekendmaking van zijn deelname - al maandenlang te broeden op een selectie voor de Giro. En uiteindelijk kreeg Evenepoel zijn zin.

  Christophe Vandegoor vertelde maandagavond in de Tribune op Radio 1 dat de Ronde van Italië al lang op het verlanglijstje van Remco Evenepoel staat.

   

  "Evenepoel is ontzettend sterk in zijn hoofd. Vorig jaar is hij halfweg het seizoen Hongaarse vlagjes beginnen te whatsappen naar Patrick Lefevere. Want de Giro start dit jaar in Hongarije", zegt Vandegoor.

   

  "Er kwam geen antwoord en dus stuurde Evenepoel opnieuw Hongaarse vlagjes, wat later gevolgd door Italiaanse vlagjes. Om aan te geven: ik wil in 2020 de Giro rijden."

   

  "Het heeft heel lang geduurd voor de ploeg gegeven heeft wat Evenepoel wilde, namelijk een deelname aan de Giro. Maar nu mag hij er starten."

   

  "De Giro begint met een korte tijdrit van een kleine 9 kilometer, niet zijn geliefkoosde afstand, maar toch... Evenepoel zal op dat moment in topvorm zijn, want de Giro begint twee weken na Luik-Bastenaken-Luik."

   

  "En dus zal Evenepoel bij de kandidaten horen voor die eerste roze trui. Kun je je dat voorstellen?"

  "Lefevere zal doen wat nodig is"

  De kans dat Evenepoel zich in Italië op jonge leeftijd zal opblazen is nagenoeg onbestaande, weet Vandegoor.

   

  "Maar wees maar zeker dat Patrick Lefevere hem zal zeggen: "Jongen, je bent nog maar 20. Als je in het laatste deel van de Giro niet over de Stelvio en andere monsters geraakt, dan gaan we je uit de koers halen om je lichaam niet te verbranden"."

   

  "Ook al is het niet gemakkelijk om een jongen met een ijzeren wil en gigantisch veel ambities koest te houden en tegen zichzelf te beschermen, Lefevere zal dat toch doen."

   

  Vandegoor vindt het ook geen punt dat Evenepoel op zijn 20e een loodzware rittenwedstrijd als de Giro d'Italia zal afwerken. 

   

  "Ik vind het zeker kunnen dat hij op zijn 20e de Giro rijdt. Hij zal niet de eerste 20-jarige zijn die aan een grote ronde begint."

  Tweet van Evenepoel over de Giro: