Cercle heeft een nieuwe voorzitter: Vincent Goemaere volgt Frans Schotte op

  Frans Schotte geeft het voorzitterschap door aan Vincent Goemaere.

  De Raad van Bestuur van Cercle Brugge heeft vandaag het afscheid van voorzitter Frans Schotte aanvaard. In zijn plaats werd unaniem Vincent Goemaere aangesteld als nieuwe voorzitter.

  De ondertussen 72-jarige Frans Schotte leidde Cercle gedurende 15 jaar, sinds 2002 met een korte onderbreking tussen 2011 en 2014. De vereniging bedankte hem voor zijn jarenlange inzet en gaf hem de ceremoniële titel "erevoorzitter".

   

  "Aan de raad van bestuur van zowel VZW als CVBA Cercle Brugge wens ik alle succes toe om Cercle met zijn waarden te blijven handhaven in de eerste klasse van het Belgisch voetbal", gaf de afscheidnemende Schotte mee in een reactie.

   

  Zijn opvolger is de 47-jarige Vincent Goemaere, die sinds 2013 als bestuurder bij de werking van Cercle betrokken is. Als ondernemer is Vincent Goemaere stichter en CEO van het Brugse bedrijf Stardekk, dat gespecialiseerd is in online reservatiesystemen voor hotels en restaurants.

   

  "Zeer trots heb ik het voorzitterschap bij Cercle Brugge aanvaard", reageerde Goemaere. "Het is voor mij een hele eer om, met respect voor de rijke historie van groen-zwart, voort te bouwen aan een structurele toekomst voor Cercle."

   

  "Frans Schotte wil ik op mijn beurt bedanken voor alle geleverde inspanningen, altijd in het belang van Cercle. Zo goed als 20 jaar lang leidde Frans Cercle als een moedige kapitein, vaak in moeilijke tijden, maar gelukkig ook met veel hoogtepunten waarop we trots kunnen zijn."

   

  Cercle Brugge gaf ten slotte ook nog mee dat Vjatsjeslav Ivanov, in zijn dagdagelijkse functie actief als adjunct-directeur-generaal bij AS Monaco, door de Raad van Bestuur werd aangesteld tot bestuurder van de vereniging.