Cercle blijft op Olympia-site tot "aanvaardbare oplossing" uit de bus komt

  Het huidige stadion op Olympia.

  Cercle Brugge heeft uitvoerige gesprekken achter de rug met het stadsbestuur van Brugge over de stadionkwestie. "Cercle heeft de garanties gekregen dat het op de Olympia-site kan blijven tot een aanvaardbare oplossing gevonden wordt", meldt de ploeg.

  Cercle viel vorige week uit de lucht, toen het vernam dat Club Brugge een nieuw stadion zal bouwen op de huidige Olympia-site. Cercle had er ook het raden naar welk lot de ploeg zelf beschoren was.

   

  Nu is er wat meer duidelijkheid na gesprekken met het stadsbestuur van Brugge. "Cercle heeft tijdens dit constructief onderhoud kennisgenomen van de omstandigheden waarin het besluit omtrent de bouw van het nieuwe voetbalstadion tot stand is gekomen", meldt Cercle.

   

  "Het bestuur van Cercle heeft zijn teleurstelling geuit ten opzichte van het stadsbestuur in verband met die beslissing. Cercle zal op de Olympia-site blijven tot wanneer een alternatieve oplossing wordt voorgesteld, overeengekomen tussen de Stad Brugge en Cercle Brugge, en met garanties voor Cercle Brugge."

   

  "Elke besproken oplossing moet een stadion verzekeren dat de Cercle- supporters waardig is, moet zekerheid bieden over oefenterreinen en over alle andere benodigde infrastructuur om Cercles talenten te kunnen laten ontwikkelen, en moet ook een garantie bieden voor de financiële stabiliteit van Groen-Zwart."

  Het bestuur van Cercle heeft zijn teleurstelling geuit ten opzichte van het stadsbestuur in verband met de beslissing over de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge op de Olympia-site.

  Trekt Cercle op termijn naar Blankenbergse Steenweg?

  "Cercle nam dankzij het stadsbestuur kennis van het feit dat de auditeur bij de Raad van State een positief advies heeft uitgebracht over de GRUP afbakening van het stedelijk gebied Brugge, waardoor er kansen ontstaan om een grote sportsite te creëren."

  "Cercle staat open om constructieve oplossingen te bespreken en, staat, onder andere, niet weigerachtig om een totaaloplossing (hoofdstadion en trainingscentrum) te analyseren op het terrein van de Blankenbergse Steenweg op voorwaarde dat aan de behoeften van Cercle wordt voldaan. " 

  "Cercle Brugge heeft nog heel wat vragen over de mogelijke realisatie van een stadion en noodzakelijke oefenvelden. Al deze vragen en opmerkingen zullen door Cercle Brugge worden geïnventariseerd en overgemaakt aan het stadsbestuur."