Alvarado wordt dan toch WK-concurrent Cant: "Wil jaar in trui rijden"

  Met grote overmacht won Ceylin Alvarado gisteren de Nederlandse titel bij de elite. Een dag later laat ze weten dat ze op het WK in Dübendorf dan toch niet bij de beloften maar bij de profs zal aantreden.

  Ceylin Alvarado liet zich bijna een jaar geleden op het WK bij de beloften ringeloren door landgenote Inge van der Heijden. Dat wou ze in Dübendorf graag rechtzetten met een laatste poging in de jeugdcategorie. Maar na haar titel op het Nederlands kampioenschap bij de profs liet Alvarado al uitschijnen tóch voor het WK bij de profs te kiezen. Een dag later volgde de bevestiging.

   

  "Na mijn prestaties van de voorbije weken, hebben we alles nog eens geanalyseerd", zegt ze. "Ik denk dat ik een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik met beide handen grijpen."

   

  "Ook het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen als ik zou winnen, speelt mee. Dat is bij een eventuele titel bij de beloften anders."

  Geen 8e wereldtitel voor Marianne Vos

  Met Ceylin Alvarado krijgt Sanne Cant dus een extra klant in de strijd om de wereldtitel. Aan de andere kant mag ze wel ook Marianne Vos wegstrepen. De zevenvoudige wereldkampioene in het veld besliste na het NK een punt te zetten achter haar crossseizoen.

   

  "Ik heb al een tijdje last van mijn lies. Een recent onderzoek wees uit dat ik een knoop in een slagader heb", vertelt Vos. "Ik heb beslist om zo snel mogelijk onder het mes te gaan. Als alles goed gaat, kan ik na 6 weken mijn lichaam weer voluit belasten."