• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane gooit met bloemetjes naar Courtois: "Alle eer komt hem toe"

  Zinédine Zidane geniet in stilte.

  Zinédine Zidane geniet in stilte.

  Thibaut Courtois heeft een hoofdrol vertolkt in de Supercup tussen Real en Atletico Madrid. Door in de strafschoppenreeks een penalty te stoppen, lag hij aan de basis van de felbevochten overwinning.

  "We zijn heel tevreden", zegt Courtois. "We hebben hard moeten werken en mogen gelukkig zijn dat Atletico tijdens de wedstrijd niet van onze fouten heeft geprofiteerd."

   

  "In de absolute slotfase miste Fede Valverde een dot van een kans, maar in de strafschoppenreeks waren we preciezer dan Atletico."

   

  "De bal op de paal van Saul verraste me, die van Thomas Partey had ik wel goed beet. Ik sta er natuurlijk om die strafschoppen te stoppen."   

   

  "Ik ben verder heel blij met een nieuwe clean sheet en met een paar mooie reddingen."

   

  De Supercup vond plaats in Saudi-Arabië. Courtois: "We kwamen naar hier met het plan om te winnen en kunnen met vertrouwen terugkeren naar Madrid. Zaterdag wacht Sevilla, opnieuw een moeilijke tegenstander." 

  Zidane: "Felicitaties voor Courtois"

  Ook Zinédine Zidane toonde zich op de persconferentie in Jeddah een tevreden man.

   

  "Mijn felicitaties gaan uit naar al mijn spelers, maar in het bijzonder naar Thibaut (Courtois, red)", liet de Franse coach van Real optekenen.

   

  "Alle eer komt hem toe na zo'n wedstrijd. Ik ben heel blij voor hem en voor het hele team. We waren naar hier gekomen om deze trofee te winnen en dat is gelukt."

   

  "Ik vind dat we een grote finale gezien hebben, met een erg sterke tegenstander. Ondanks de moeilijke match zijn we blijven knokken tot het einde. We zijn heel blij met deze extra trofee in onze kast."   

  Simeone: "Fier op mijn spelers"

  Atletico Madrid-coach Diego Simeone verliet Saudi-Arabië met opgeheven hoofd.

   

  "We hebben in drie dagen tijd tegen twee van de beste ploegen ter wereld gespeeld en we hebben daarin meer dan ons mannetje gestaan", zegt Simeone.

   

  "Het publiek koos - net als in de confrontatie tegen Barça - opnieuw de kant van onze tegenstander, maar dat stoorde ons niet. We hadden zeker niet hoeven te verliezen. Ik ben fier op mijn team." 

  Samenvatting van de finale: