Ga naar de inhoud

Phillips moet na basisplek in Merseyside Derby weer vertrekken bij Liverpool

 ma 13 januari 2020 16:10

Liverpool heeft de 22-jarige centrale verdediger Nathaniel Phillips verhuurd aan Duitse tweedeklasser VfB Stuttgart. Dat is opmerkelijk, want Phillips was nog maar net terug bij de club van trainer Jürgen Klopp. Begin deze maand speelde hij nog 90 minuten tegen Everton in de derde ronde van de FA Cup.

Voor Nathaniel Phillips is de transferperiode in januari uitgedraaid op een rollercoaster. De jonge Engelsman werd door Liverpool op 31 december teruggeroepen naar de club, maar mag nu alweer beschikken. Na amper 13 dagen moet hij terugkeren naar Duitsland.

 

De centrale verdediger speelde sinds dit seizoen in loondienst van Stuttgart, waar hij 11 duels afwerkte. Phillips verhuisde terug naar Liverpool. Hij stond meteen in de basis in de Merseyside Derby, die Liverpool won dankzij een prachtgoal van Curtis Jones.

 

Toch is Liverpool niet overtuigd van de verdediger, die Van Dijk, Matip, Lovren en Gomez voor zich moet dulden in de pikorde. Philips keert terug naar Stuttgart tot het einde van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de prachtgoal van Curtis Jones tegen Everton:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.