Ga naar de inhoud

Respect: Edo Maas zet eerste stapjes na dwarslaesie

 ma 13 januari 2020 20:56
Edo Maas werkt hard aan zijn revalidatie.
Edo Maas werkt hard aan zijn revalidatie.

Vorig jaar geraakte de Nederlander Edo Maas blijvend verlamd na een ongeval in de belofteversie van de Ronde van Lombardije. Maar Maas is een vechter en zette vandaag zijn eerste stapjes.

De 19-jarige Edo Maas deed vorige maand nog een pakkende getuigenis in De Volkskrant. De jonge Nederlander liep vorig jaar een dwarslaesie T6 en T7, nadat hij in de Ronde van Lombardije voor beloften geramd was door een onvoorzichtige autobestuurder.

 

"Maar ik wil een leven dat niet onderdoet voor mijn oude leven", zei Maas in De Volkskrant. "Ik heb met mijn vriendin afgesproken dat we koffierondjes zullen blijven rijden. Zij met de racefiets, ik met een handbike."

 

Vandaag deelde Maas op sociale media beelden van zijn revalidatie. De Nederlander zet zijn eerste stapjes met behulp van een bionisch pak. Maas houdt van een vleugje zelfspot en tagde bij zijn post Usain Bolt.

VIDEO: Edo Maas wandelt met behulp van een bionisch pak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.