Doelvrouw Red Flames na mislukte Spaanse transfer: “Gent ooit kampioen maken"

  Nicky Evrard is de doelvrouw van de KAA Gent Ladies.

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Dat is zeker van toepassing voor doelvrouw Nicky Evrard. Zij heeft sinds vorige week opnieuw een club, de KAA Gent Ladies. Na een mislukte transfer naar het Spaanse Huelva zat ze enkele maanden zonder. Toch bleef Evrard in doel bij de Red Flames. “Ik speelde geen matchen en mensen dachten dat het er rustig aan toe ging, maar ik moest me net nog meer dan anders bewijzen.”

  Na 2 jaar en een titel bij Twente, koos Evrard vorige zomer voor een nieuw avontuur bij de Spaanse club Huelva. Wat liep er fout bij die transfer? “Het is allemaal heel hectisch verlopen. Ik moest op 3 dagen tijd beslissen en kon de club niet vooraf gaan bezoeken of spreken met iemand. Het contract was te nemen of te laten.”

   

  Eens ter plekke bleek onder meer de taal een struikelblok. Evrard was wel gemotiveerd en volgde een snelcursus, maar op de club sprak niemand Engels. “Ook m’n appartement was anders dan voorgesteld. Je hebt bepaalde standaarden maar als die niet bereikt worden, ga je je op een bepaald moment niet goed voelen. Daarom heb ik beslist terug te keren, met de hulp van m’n nieuwe manager.”

   

  Terug in België kon Evrard meetrainen bij ex-club Gent Ladies, waar ze vorige week ook een contract kreeg. En ze bleef in doel bij de nationale ploeg. Beluister hieronder haar verhaal: