Wout van Aert (5e): "De goesting om het WK te rijden is groot"

  Wout van Aert werd vijfde in Antwerpen.

  Het Belgisch kampioenschap was voor Wout van Aert pas zijn 3e veldrit van het seizoen. De renner van Jumbo-Visma werd 5e. "Ik was zoals verwacht niet goed genoeg", vertelde hij eerlijk. Zal Van Aert ook het WK rijden? "Met een goeie planning moet het in mijn programma passen."

  "Ik had wel gehoopt om wat meer in de koers te zitten", vertelde Van Aert in de studio na het BK. "Ik miste mijn start en heb dan heel de koers moeten knokken om aan te haken. Ik was zoals verwacht niet goed genoeg."

   

  "Sweeck was nog slechter weg, maar hij kwam op het einde van de eerste ronde bij mij en stoomde meteen door naar de kop. Hij heeft van zijn ploegmaats misschien een gaatje gekregen, maar hij is de verdiende kampioen. Hij had dat extra zetje niet nodig, denk ik."

   

  Met zijn 5e plaats kan Van Aert wel leven want dit BK was geen doel. "Je kan alleen doelen stellen als die min of meer haalbaar zijn. Ik heb nog veel trainingen nodig om weer de oude Wout van Aert te worden. Ik kan het me niet permitteren om weken aan een stuk alleen los te gaan rijden in de hoop fris aan de start van een cross te staan."

   

  "Ik kom van heel ver. Mijn blessure was zwaar. Het was niet zomaar een ribbreuk. Ik had niet gedacht hier nu al te staan De eerste crossen zijn meegevallen. Ik ben tevreden. Interval is nog heel lastig. Ik kan wel een tempo rijden, maar het is nog moeilijk om telkens op te trekken na de bochten. Ik kan de komende weken alleen maar beter worden."

  Mijn vertrouwen dat het goedkomt groeit, maar is nog niet bijster groot. Vanavond zullen mijn knie en mijn heup weer opspelen.

  Wout van Aert

  "Ik denk dat ik mijn plaats in de WK-selectie ook echt verdien"

  Rijdt Van Aert het wereldkampioenschap in Dübendorf? "Dat is een goeie vraag. Morgen vertrek ik op stage naar Spanje met de ploeg. Daar zullen we mijn programma richting het voorjaar rustig bekijken. Maar de goesting is groot om naar het WK te gaan."


  Bij een WK komt wel erg veel kijken. Verliest Van Aert er niet te veel tijd door? "Ik heb een goed contact met de bondscoach. Met een goeie planning moet het in mijn programma passen. We zullen zien. Het is mooi dat ik voor de bondscoach een vaste waarde in de selectie ben. Maar ik denk dat ik mijn plek ook wel verdien. Ook met mijn uitslagen dit jaar. Ik hoop dat ik volgende week goed nieuws kan brengen voor de supporters."

   

  "Of iemand Van der Poel kan kloppen? We moeten eerlijk zijn, als Mathieu zijn niveau haalt, zal dat heel moeilijk zijn. Ik ben blij dat het mij al drie keer gelukt is. Ik zie nu niemand die kort bij hem aanleunt, maar een kampioenschap moet altijd gereden worden."


  Hoe zit het met het vertrouwen van Van Aert? Komt het goed tegen het voorjaar? "Het vertrouwen groeit, maar het is nog niet bijster groot. Ik heb het lastig met hoge belasting. Vanavond en morgen zullen mijn knie en mijn heup weer opspelen. Het is gas geven en remmen tegelijk. Het is altijd afwachten hoe het loopt. Op een gegeven moment moet dat beteren en moet ik volop kunnen trainen."