Underdog Wayne Warren wordt oudste BDO-wereldkampioen darts

  Wayne Warren is 57, zijn landgenoot in de finale, Jim Williams, 35.

  Wayne Warren heeft de Welshe finale van het BDO-WK darts gewonnen. De 57-jarige Warren was het meest consistent tegen de 22 jaar jongere Jim Williams. Die laatste klopte de Belg Mario Vandenbogaerde in de halve finale.

  Vijfde reekshoofd Warren won de finale in de O2 Indigo in Londen met 7-4. Met zijn 57 is hij de oudste wereldkampioen in de BDO-bond. Warren kon niet geloven dat hij zijn eerste wereldtitel uit zijn carrière pakte.

   

  Dat levert hem 23.000 pond (27.000 euro) op. Vorig jaar kreeg wereldkampioen Glen Durrant nog 4 keer zoveel. En wereldkampioen Peter Wright bij de concurrerende PDC-bond pakte enkele dagen geleden de oppergaai, goed voor 500.000 pond (586.000 euro).

  Bekijk de winnende pijlen: