Iserbyt (2e): "Had niet beste gevoel", Aerts (3e): "Blij met brons"

  " "

  Voor Iserbyt en Aerts was het duidelijk: "Laurens Sweeck stak erbovenuit vandaag."

  Vooraf was het aangekondigd als een van de spannendste BK-edities, maar daar dacht Laurens Sweeck anders over. Wij sprokkelden de reacties van de geklopten. Eli Iserbyt was individueel ontgoocheld, Toon Aerts was tevreden met brons.

  Iserbyt (2e): "Individueel teleurgesteld, content voor de ploeg"

  Eli Iserbyt droomde van de tricolore, maar het werd zilver op respectabele afstand van zijn ploegmaat van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Het was snel duidelijk wie de beste was, we hebben Laurens niet veel gezien. Ik heb het de 2e ronde nog geprobeerd, maar ik had niet het gevoel dat ik wilde. Michael (Vanthourenhout) en ik wisten snel welke kaart te trekken."

   

  Hij zat met een dubbel gevoel in de Sporza-studio in Antwerpen: "Individueel ben ik een beetje ontgoocheld, maar voor de ploeg ben ik content. We hebben getoond dat we het kunnen als ploeg. Ik denk dat dat een stap in de goeie richting is, zeker naar de buitenwereld toe. Binnen de ploeg wisten we wel al wat we konden."

   

  Sweeck miste zijn start, dus Iserbyt kon openen, maar dat lukte niet echt: "Ik vond dat Toon in de eerste ronde meteen het tempo hoog hield. Ik had niet echt het supergevoel. Mijn stroken waren net te rap, je kon nooit echt het verschil maken. Dat was ook wat slecht voor het moreel. Op het einde reed ik redelijk makkelijk weg, maar het had geen ronde langer moeten duren. De beste heeft gewonnen vandaag, want hij bleef telkens verder wegrijden."

  Aerts (3e): "Laurens stak er vandaag boven uit"

  Toon Aerts verloor zijn trui aan Sweeck. De man die de voorbije weken geplaagd werd door een ribblessure won de spurt om de 3e plaats van Merlier: "Ik denk dat Laurens er vandaag echt bovenuit stak. Hij vond hier een parcours op zijn maat en kon perfect met de druk omgaan. Chapeau voor Laurens."

   

  "Toen Laurens wegreed, zat ik iets te ver. Er was een strijd om de posities vooraan in het groepje, ik liet me daar een beetje schuren in het gedrum en Laurens was vertrokken. Hij nam meteen zo'n grote voorsprong dat de koers om de overwinning een beetje voorbij was."

   

  Aerts kwam ietwat onzeker aan de start. "Maar ik maakte een fantastische start. Ik schrok er zelf een beetje van. Al had ik er wel een punt van gemaakt, omdat ik dacht dat dat het moeilijkste zou zijn vandaag. Dat draaide goed uit. In de koers zag ik hard af, maar ik denk dat dat een goede training was richting het WK en de Wereldbeker."

   

  "Met brons kan ik al bij al tevreden zijn. Ik heb nog niet vaak op een BK-podium gestaan. Vorig jaar was het het hoogste, nu brons, ik hoop er de komende jaren nog een paar keer op te staan."