Oudste profvoetballer ter wereld (52 jaar) doet er nog een seizoentje bij

  Kazuyoshi Miura krijgt er maar geen genoeg van.

  De Japanner Kazuyoshi Miura, met zijn 52 jaar de oudste profvoetballer op deze planeet, heeft zijn contract bij de Japanse eersteklasser Yokohama FC met één seizoen verlengd.

  Voor de bijna 53-jarige voormalige international wordt het zijn 35e seizoen als profvoetballer, zijn eerste in de J1-League, de Japanse hoogste klasse, sinds 2007.

   

  Toen degradeerde de aanvaller met de club naar de J2-League en pas eind vorig seizoen verzekerde de club zich van promotie naar de hoogste afdeling.

   

  Op de eerste speeldag spelen ze op 23 februari tegen bekerwinnaar Vissel Kobe, de club van Rode Duivel Thomas Vermaelen, en ook een voormalige werkgever van Miura.   

   

  Sinds maart 2017 mag Miura zich de oudste prof in de geschiedenis van het voetbal noemen. Toen brak hij met een leeftijd van 50 jaar en 7 dagen het record van de Engelsman Stanley Matthews.

   

  De in 2000 gestorven Matthews was tijdens zijn laatste wedstrijd als prof 50 jaar en 5 dagen oud. Hij nam het toen met Stoke City op tegen Fulham.

  Bijna altijd in Japan

  "King Kazu", de bijnaam van Kazuyoshi Miura, vertegenwoordigde Japan 89 keer en was voor zijn vaderland goed voor 55 doelpunten. Hij was bijna zijn hele carrière actief in Japan, op uitzondering van korte periodes bij FC Genoa (1994-1995), Croatia Zagreb (1998-1999) en Sydney FC (2005-2006).

  Tweet van Yokohama FC: