Trainer zegt te worden afgeperst met video van geslachtsdeel, maar club ontslaat hem

  De Spaanse tweedeklasser Malaga heeft zijn trainer Victor Sanchez ontslagen nadat hij begin deze week al op non-actief was gezet. De Spaanse coach kwam in nauwe schoentjes terecht door een expliciete video op sociale media. Sanchez verdedigt zich: "Ik ben het slachtoffer van een misdaad."

  Op de gelekte video is Victor Sanchez te zien die zijn geslachtsdeel toont. Hij draagt op dat moment kleren van de club. De 43-jarige Spanjaard werd eerst op non-actief gezet door het bestuur. Maar omdat de gesprekken om tot een "vriendelijke oplossing" te komen niets opleverden, werd Sanchez uiteindelijk ontslagen.

   

  Volgens het bestuur heeft de video de club te veel problemen bezorgd. Sanchez zegt dat hij het slachtoffer is in deze zaak. "Ik word afgeperst", zegt hij. "Ik ben slachtoffer van een misdaad." De politie opende inmiddels een onderzoek en er werd al een 41-jarige man opgepakt. Hij zou de video verspreid hebben, maar na een verhoor, mocht hij weer naar huis.

   

  Sportief liep het trouwens ook niet goed voor Sanchez bij Malaga. De club staat pas 16e in de Spaanse tweede klasse.