Aaron Dockx maakt zijn favorietenrol waar bij tweedejaars nieuwelingen

  Dockx kwam solo over de finish.

  Aaron Dockx heeft zich tot Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen gekroond. Hij haalde het na een lange solo in Antwerpen. Kay Debruyckere en Dario Van Der Heyden mochten mee op het podium. Bij de vrouwen pakte Julie De Wilde de juniorentitel, Xaydée Van Sinaey won bij de nieuwelingen.

  Dockx werd vorig jaar kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen en had dit seizoen nog geen enkele veldrit verloren. Hij was dan ook de torenhoge favoriet op dit BK en stelde niet teleur. Na amper een halve ronde koos hij het hazenpad en de concurrentie zag Dockx niet meer terug.

   

  Het is voor Dockx zijn 21e zege in 21 wedstrijden. "Ik wist dat ik de grote favoriet was, dus ik kon alleen maar verliezen. Ik had wel wat stress. Ik had het geluk bij de lottrekking voor de startplaatsen. Ik trok nummertje twee zodat ik op de eerste startrij stond. Dat was een voordeel, ik kon al snel wegrijden bij mijn concurrenten."   

   

  "Vorig jaar verloor ik twee keer, nu wil ik proberen om het perfecte seizoen te rijden. Dat zou heel mooi zijn. De weg? Voorlopig gaat mijn voorkeur toch uit naar het veld. Hier win ik elke keer, dat is plezanter. Nu blijf ik nog de rest van de dag op dit BK en supporter ik voor mijn dorpsgenoot Toon Aerts."

  De Wilde en Van Sinaey pakken de jeugdtitels bij de vrouwen

  Bij de vrouwen reden de junioren en de nieuwelingen samen hun Belgisch kampioenschap. Bij de junioren ging de titel naar Julie De Wilde, de zilveren medaille van het voorbije WK op de weg. De Wilde kreeg stevige concurrentie maar in de slotronde reed ze op het ponton naar Julie Brouwers en liet ze haar naamgenote meteen achter.

   

  Brouwers mocht wel als nummer twee mee op het podium voor Mirthe Van den Brande. Een sterke Xaydée Van Sinaey werd vierde en meteen ook eerste nieuweling. 

  Julie De Wilde zegeviert bij de juniores

  Xaydée Van Sinaey zegeviert bij de nieuwelingen