Antwerp-fans hebben stilaan buik vol van Lamkel Zé: "Kleuter, dikke lamzak"

  "Lamkel Zé loopt er meer dan de kantjes af."

  Didier Lamkel Zé gaat ook op oefenstage in Spanje over de tongen. De Antwerp-Kameroener werd gisteren in een vriendschappelijk duel van het veld gestuurd na een vuile fout. De onvrede over Lamkel Zé bij het supporterslegioen begint te groeien, stelde Sporza ter plaatse vast.

  "Voor mij als supporter houdt het op"

  "Ik ben een Antwerp-fan in hart en nieren. De ploeg zit vrij goed in elkaar, behalve enkele jongens die er af en toe de kantjes aflopen. Ik ga geen namen noemen", zei een supporter gisteren aan de Sporza-ploeg die een oefenduel van Antwerp bijwoonde.

   

  "Het is Lamkel Zé, die er de kantjes afloopt", zei onze man. De Antwerp-fan: "Het is meer dan de kantjes. We hebben hem hier bezig gezien. Hij is een kleuter. Hij gaat te pas en te onpas op het veld liggen en als je hem een lolly geeft, staat hij weer op. Dat is er een beetje over, vind ik."

   

  "Je kunt er mee blijven praten, maar op een bepaald moment houdt het op en voor mij houdt het op als supporter. Dit kan niet meer."

   

  "Hij is een dikke lamzak, als ik het zo mag zeggen. Ik zou hem "een stamp onder zijn hol" geven en buitengooien. Dat is heel streng, maar dat is logisch. Heb je hem al eens bezig gezien?" 

  "Ik vind hem wel een toffe"

  Een vrouwelijke supporter heeft meer geduld met Lamkel Zé, al was de speler op het moment van het interview nog niet van het veld gestuurd voor natrappen.

   

  "Ik vind Lamkel Zé wel "nen toffe". Echt (lacht). Hard werken heeft hij hier in Spanje nog niet gedaan, maar hij brengt sfeer in de ploeg en als het moet, brengt hij iets in de wedstrijd." 

  "Ik zou me als coach zeer druk in hem maken"

  Een derde fan krijgt wel stilaan grijs haar van de attitude van Lamkel Zé.

   

  "Hij is een speelvogel met heel veel talent. Maar als hij de top wil bereiken, zal hij toch nog wat stappen moeten zetten, vooral karakterieel."

   

  "De meeste fans hebben al veel op hem gevloekt, maar ze hebben tegelijketijd ook al veel op de banken voor hem gestaan. We hebben er dubbele gevoelens bij."

   

  "Ik zou me als trainer zeer druk in hem maken. Ik zou er slapeloze nachten aan overhouden."

  "Andere spelers dulden dit niet meer"

  Dezelfde teneur bij nog een supporter, die op twee gedachten hinkt.

   

  "Jammer. Dit mocht hij niet doen, dat natrappen, zeker niet in een oefenwedstrijd."

   

  "Ik begrijp het niet. Hij heeft zoveel talent en dan doet hij zoiets: dat is echt jammer."

   

  "Andere spelers dulden dit niet meer. Je ziet dat in hun reacties op het veld. Ze zijn het ook wat beu aan het worden."

   

  "Maar als Lamkel Zé straks in de competitie een goal maakt, dan is hij weer de held."

   

  "Je hoort mensen hier zeggen na dat natrappen: "Verkoop hem, weg ermee!". Maar ik zeg het: als hij in de competitie een mooi doelpunt maakt, is hij weer de man, he."