Julian Alaphilippe: "Ik droom al lang van de Ronde van Vlaanderen"

  Julian Alaphilippe komt ook in Vlaanderen koersen.

  De Ronde van Vlaanderen verwelkomt dit seizoen Julian Alaphilippe, die in de Tour 14 dagen de gele trui droeg. "Met zo'n ploeg is het echt top om mijn Ronde-debuut te maken", vertelt Alaphilippe.

  Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) beleefde in 2019 een boerenjaar met zeges in onder meer de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl.

   

  De Fransman won ook 2 etappes in de Tour, waarin hij 14 dagen de gele trui droeg. In het eindklassement bezette Alaphilippe uiteindelijk de 5e plaats.

   

  "Die Tour blijft een bijzonder souvenir", vertelde Alaphilippe vrijdag op de ploegvoorstelling in Calpe (Spa). "Dat heeft een grote impact op mijn carrière en mijn leven."

   

  "Het was voor mij een doel om een etappe te winnen. En ik droomde ervan om de gele trui te dragen. Maar dat ik de trui nog enkele dagen voor Parijs in mijn bezit zou hebben, hadden weinig mensen vooraf durven te denken."

   

  Alaphilippe heeft nu een nieuw doel: de Ronde van Vlaanderen. "Dat is een koers waarvan ik al lang droom. Ik heb de Ronde enkel nog maar op tv gezien. Dit jaar heb ik zin om de wedstrijd te ontdekken. Met zo’n ploeg is dat echt top."

   

  "Ik ben in elk geval gemotiveerd. Het is een nieuwe uitdaging. Ik heb nog niet echt veel op kasseien gereden. Ik ben benieuwd wat dat zal geven."

  "Ik heb niet veel ervaring op kasseien"

  "Ik apprecieer Devenyns enorm"

  In de successen van Alaphilippe speelt onze landgenoot Dries Devenyns een belangrijke rol. "Het hele jaar door is Dries belangrijk voor mij, zowel op als naast de fiets", zegt Alaphilippe.

   

  "We brengen veel tijd door samen, in de koers, op stage en op verkenning. Dries zorgt voor kalmte. Ik apprecieer hem enorm."

  Sportweekend-reportage over de mediadag van Alaphilippe en co: