Bettiol dient Evenepoel van antwoord: "Je koerst niet om iemand te doen verliezen"

  Alberto Bettiol won verrassend de Ronde in 2019. In de ploegbus schreeuwde hij nadien: "Waar is Quick-Step?"

  De Ronde van Vlaanderen van 2019 ligt bijna een jaar achter ons, maar beroert nog altijd de gemoederen. Alberto Bettiol won verrassend, toen de Italiaan in het slot wegreed. In Vive le Vélo - wielerjaar 2019 vond Evenepoel dat de EF-renner na de finish weinig respectvol was tegenover Quick-Step. Bettiol heeft de youngster nu van antwoord gediend.

  Bettiol reed op 7 april vorig jaar weg van de favorieten op de Oude Kwaremont en boekte zo zijn eerste profzege, van een verrassing gesproken. In volle vreugde riep Bettiol daarna in de ploegbus: "Where is Quick-Step?" Dat deed snel de ronde op sociale media. Evenepoel vertelde in Vive le Vélo dat hij die uitlating weinig respectvol vond van Bettiol.

   

  "Het was niet proper dat hij onze ploeg heeft uitgedaagd. We hadden bijna alles gewonnen, maar toch riep hij dat. We zullen ons daar niets van aantrekken, maar als Bettiol in de koers nog eens probeert weg te rijden, zullen we hem niet meer laten gaan", vertelde Evenepoel in het jaaroverzicht van Sporza.

  "Woorden van Remco hebben me pijn gedaan"

  De woorden van Evenepoel haalden Italië. In een interview met tuttobiciweb.it reageert Bettiol vandaag geprikkeld. "Toen mijn uitspraak een leven begon te leiden op de sociale media, belde ik meteen naar (DQS-teammanager) Patrick Lefevere om mij te verontschuldigen. Hij waardeerde mijn gebaar, begreep dat het niet te kwader trouw was, stelde me gerust dat de zaak gesloten was en complimenteerde me met de overwinning."


  "Dat laatste bewaar ik als een van de mooiste momenten van die dag. Een compliment krijgen van Lefevere is geen sinecure."


  De woorden van Evenepoel deden Bettiol pijn: "Om een paar redenen. Ten eerste liet niemand me zomaar rijden die dag, omdat niemand je iets cadeau geeft in de Ronde van Vlaanderen. Ik blijf rustig, omdat ik vertrouw op wat Lefevere me zei."


  "En voorts wil ik Remco eraan herinneren - en ik vind dat geen kleine zaak - dat ze mij altijd hebben geleerd om te koersen om te winnen, niet om iemand te doen verliezen. Hiermee wil ik de zaak als gesloten beschouwen."

  Tweet van tuttoBICI: