Salt Lake City, Sapporo en Barcelona lonken naar Winterspelen 2030

  olympische vlam

  Waar brandt de olympische vlam over 10 jaar?

  Salt Lake City (VS), Sapporo (Jap) en Barcelona (Spa) hebben interesse voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2030. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekendgemaakt.

  Salt Lake City was al eens gastheer voor de Winterspelen in 2002. Sapporo organiseerde het evenement in 1972. Barcelona, dat de Pyreneeën bij zijn (eventuele) kandidatuur betrekt, was reeds een keer het toneel van de Zomerspelen, in 1992. De Catalaanse hoofdstad kan de tweede stad worden die beide Spelen organiseert.

   

  Peking ontvangt in 2022 de Winterspelen en was in 2008 organisator van de Zomerspelen. De volgende editie van de Winterspelen wordt in 2026 in Milaan/Cortina d'Ampezzo (Italië) gehouden.

   

  Wanneer de organisator van de Winterspelen 2030 wordt aangeduid, is nog niet vastgelegd. In principe gebeurt dat minstens zeven jaar op voorhand.