Remco Evenepoel bevestigt Giro-deelname: "Ik wil mezelf testen"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel heeft aan La Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij dit jaar naar de Giro trekt. Voor de jonge Belg wordt het zijn eerste grote ronde. "Als het niet loopt, dan loopt het niet. Als het wel loopt, des te beter", vertelt het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step.

  Een tijdje geleden wilde Remco Evenepoel zijn deelname aan de Giro nog niet bevestigen, maar in een interview met La Gazzetta spreekt hij vrijdag klare taal. "Ja, ik zal aan de start staan. Dit is een grote eer. Het wordt mijn eerste grote ronde in een carrière die hopelijk lang zal duren. Ik kan niet wachten."

   

  In een gesprek met Christophe Vandegoor vertelt Evenepoel nog meer. "Voor de Giro zal ik ook in Luik-Bastenaken-Luik starten. Dat zal het eerste moment zijn dat ik er echt wil staan en dat ik in hoogvorm aan de start wil komen. Ik ga zonder verwachtingen naar de Giro. Ik wil gewoon die ervaring opdoen en zien wat het is om een grote ronde te rijden."

   

  "Er is lang over getwijfeld, maar ik ben blij dat ik naar de Giro mag. Dat betekent ook dat de ploeg vindt dat ik er klaar voor ben. We hebben nu al enkele testen afgelegd. Die zullen goed geweest zijn, want anders zou de ploeg er niet eens aan gedacht hebben om me naar de Giro te sturen."

   

  "Met de ploeg is het idee beginnen te rijpen in augustus, toen ik zekerheid had over de Olympische Spelen. De Giro wordt een belangrijke stap in mijn voorbereiding richting Tokio. De olympische tijdrit is een doel voor mij. Door te starten in de Giro kan ik mijn limieten aftasten. De langste rittenkoers die ik tot nog toe reed, was 9 dagen."

  Ik ga er superhard voor werken en dan zien we wel wat het wordt. Als het niet loopt, dan loopt het niet. Als het wel loopt, des te beter.

  "Ik wil mezelf testen om te zien hoe ver ik kan geraken"

  "De eerste gedachte is ervaring opdoen", zegt Evenepoel over zijn eerste grote ronde. "Want ik hoop dat het niet mijn laatste grote ronde wordt. Ik zal zonder stress aan de start komen en zonder uitgesproken ambities."

   

  Maar Evenepoel zou Evenepoel niet zijn als hij stiekem iets in gedachten had. "Er zijn inderdaad die tijdritten en enkele zware etappes. Daarin wil ik mezelf ook testen om te zien hoe ver ik kan geraken. Ik zal wel sowieso het beste van mezelf geven. Misschien rijd ik 2 weken, misschien 3 weken of misschien 10 dagen, als ik me dan al leeg voel. Ik wil me niet aan flarden rijden."

   

  "Ik moet nog afwachten hoe de Giro en Luik zullen verlopen, want ook Luik zal een eerste keer zijn voor mij. Is mijn niveau goed genoeg om op dat niveau mee te strijden? Ik hoop van wel. Dat zullen we dan wel zien."

   

  "Er zijn altijd wel persoonlijke ambities. Ik ga echt gewoon in de best mogelijk vorm aan de start komen. Ik ga er superhard voor werken en dan zien we wel wat het wordt. Als het niet loopt, dan loopt het niet. Als het wel loopt, des te beter."

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Monreale - Palermo15.1 kmGannaGanna
  2/>Alcamo - Agrigento149 kmUlissiGanna
  3/>Enna - Etna150 kmCaicedoAlmeida
  4/>Catania - Villafranca Tirrena140 kmDémareAlmeida
  5/>Mileto - Camigliatello Silano225 kmGannaAlmeida
  6/>Castrovillari - Matera188 kmDémareAlmeida
  7/>Matera - Brindisi143 kmDémareAlmeida
  8/>Giovinazzo - Vieste200 kmDowsettAlmeida
  9/>San Salvo - Roccaraso208 kmGuerreiroAlmeida
  10/>Lanciano - Tortoreto177 kmSaganAlmeida
  11/>Porto Sant'Elpidio - Rimini182 kmDémareAlmeida
  12/>Cesenatico - Cesenatico204 kmNarváezAlmeida
  13/>Cervia - Monselice192 kmUlissiAlmeida
  14Conegliano - Valdobbiadene34.1 kmGannaAlmeida
  15/>Rivolto - Piancavallo185 kmGeoghegan HartAlmeida
  16/>Udine - San Daniele del Friuli229 kmTratnikAlmeida
  17/>Bassano del Grappa - Madonna di Campiglio203 kmO'ConnorAlmeida
  18/>Pinzolo - Laghi di Cancano207 kmHindleyKelderman
  19/>Abbiategrasso - Asti124 kmCernýKelderman
  20/>Alba - Sestriere190 kmGeoghegan HartHindley
  21Cernusco sul Naviglio - Milaan15.7 kmGannaGeoghegan Hart