Fan veroordeeld tot 5 jaar stadionverbod na racisme richting Balotelli

    Mario Balotelli kreeg racistische spreekkoren naar het hoofd geslingerd tegen Verona.

    Een 38-jarige man is veroordeeld tot een Europees stadionverbod van 5 jaar wegens racistische gezangen. De supporter van Hellas Verona is schuldig bevonden aan apengeluiden die gericht waren aan het adres van Mario Ballotelli tijdens de match tegen Brescia in november.

    De man is door de politie van Verona geïdentificeerd als de aanstoker van de spreekkoren. Dat zorgde voor woede bij Balotelli, die ermee dreigde van het veld te stappen. Hij wist even later nog te scoren, maar Hellas Verona won de match met 2-1.

     

    Voor Balotelli is het niet de eerste keer dat hij geconfronteerd werd met racisme in de Italiaanse stadions. Eerder deze week werd Lazio al veroordeeld tot een boete van 20.000 euro voor racistische leuzes aan het adres van de Brescia-spits.