Lokeren: "Maken ons sterk dat transferverbod volgende week opgeheven wordt"

  Bij Lokeren zijn ze deze winter aan handen en voeten gebonden door een transferverbod dat hen is opgelegd door de Licentiecommissie. "We hebben ons de pleuris gewerkt om alle attesten over te maken aan de KBVB."

  In de loop van volgende week hoopt Sporting Lokeren het licht op groen te krijgen van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. Eind december kreeg de Wase club te horen dat bij een tussentijdse controle bleek dat niet aan alle financiële verplichtingen werd voldaan. Daardoor kreeg Lokeren, naast ook reeksgenoot Roeselare, een transferverbod opgelegd.

   

  Op Daknam zijn ze ervan overtuigd dat alles in kannen en kruiken komt zodat men zich opnieuw op de transfermarkt kan begeven."Wij maken ons sterk dat midden volgende week alles in orde is", legt persverantwoordelijke Guy Van den Broeck uit.

   

  "We staan constant met de Licentiecommissie van de KBVB in contact zodat het dossier in de beste omstandigheden kan afgewerkt worden. Het ging hem over kleine zaken waarin we tekort kwamen, maar die ons wel die bewuste maatregel opleverden."

   

  "In de eindejaarsperiode hebben we ons de pleuris gewerkt om alle attesten over te maken aan de Licentiecommissie van de KBVB. Dat is nu achter de rug. Wij hebben goede hoop op een goede afloop."

  "Nieuwe spelers moeten onmiddellijk inzetbaar zijn"

  Als Lokeren straks opnieuw transfers mag doen, komen er dan nog nieuwe spelers? "Wij zijn steeds bezig geweest en hebben uitgekeken naar versterking", verzekert sportief manager Eric Verhoeven. "Het is echter moeilijk een speler vast te leggen als je een transferverbod hebt. Als er nieuwe spelers komen, moeten die echter wel onmiddellijk inzetbaar zijn en een directe meerwaarde betekenen voor deze club."