Lampaert: "Alaphilippe zal in de Ronde meteen meedoen voor de zege"

  Julian Alaphilippe kende in 2019 een boerenjaar.

  Yves Lampaert is door het vertrek van Philippe Gilbert een plaats opgeschoven in de pikorde bij Deceuninck-Quick Step. In 2020 wil hij graag een grote vis vangen in de Vlaamse klassiekers. Maar dat wil ook Julian Alaphilippe. "Hij is een klasbak en heeft die ervaring niet nodig", zegt Lampaert op de voorstelling van zijn team in Calpe.

  "Vertrek van Phil niet zo'n invloed"

  Lampaert begint aan zijn zesde seizoen bij Deceuninck-Quick Step. Vorig seizoen won hij twee keer: een rit in de Ronde van Zwitserland en een rit in de Ronde van Slovakije. Hij werd 2e op het EK, na ploegmaat Elia Viviani, en 3e in Parijs-Roubaix.

   

  In 2020 mag het nog meer zijn. "Het hoort bij een team als Deceuninck-Quick Step dat je je af en toe moet opofferen voor een ploegmaat. Dat zal in 2020 niet anders zijn en ik heb daar ook geen enkel probleem mee. Natuurlijk win je als renner graag zelf, ik weet dat mijn kansen zullen komen."

   

  Is Lampaert wat opgeschoven in de pikorde door het vertrek van Philippe Gilbert? "Ik denk niet dat Phil z'n vertrek veel invloed heeft op mij. Ik heb nog altijd dezelfde positie in de ploeg als andere jaren. Ik stond al op dezelfde hoogte als de andere kopmannen. Ik hoop dat dit jaar de puzzelstukken voor een zege in elkaar vallen, gebeurt dat niet, dan hoop ik op een overwinning voor de ploeg."

  Ik hoop dat dit jaar de puzzelstukken voor een zege in elkaar vallen, gebeurt dat niet, dan hoop ik op een overwinning voor de ploeg.

  (lees voort onder de foto)

  Yves Lampaert in Calpe.

  "Alaphilippe kan meteen winnen in Vlaanderen"

  Met Bob Jungels, Zdenek Stybar, Kasper Asgreen, Florian Sénéchal en nu ook nog Julian Alaphillippe, die het Vlaamse werk wil verkennen, is de weelde bij Deceuninck-Quick Step opnieuw groot. Het wordt dus knokken, ook voor Lampaert.


  "We hebben opnieuw een enorm sterke ploeg. Het wordt zaak om weer goed overeen te komen en te koersen voor die overwinning. Alaphilippe? Ja, die zal meteen meespelen voor de zege in de Ronde van Vlaanderen."


  "Dat is zo'n een klasbak, hij wint ook meteen de Strade Bianche. Mathieu van der Poel en Alejandro Valverde zitten ook meteen mee vooraan in die koersen, Julian is net zo goed als die jongens, zo'n talent, die kan meteen meespelen, ook al heeft hij de ervaring niet in dat Vlaamse werk."

  We hebben opnieuw een enorm sterke ploeg. Het wordt zaak om goed overeen te komen en te koersen voor de overwinning.

  "Veel "leute" op training"

  Met Bert Van Lerberghe en Stijn Steels ondertekenden in het tussenseizoen twee trainingsmakkers van Lampaert een contract bij Deceuninck-Quick Step. Vier leden van het trainingsgroepje "De Melkerie" zijn nu lid van het team, want ook Tim Declercq is een trainingsmaat van Lampaert. 

   

  "Dat is enorm fijn natuurlijk", zegt Lampaert. "Er is altijd veel ambiance en "leute" voor, tijdens en na de training. Het is een beetje een droom die uitkomt, voor ons allemaal, om te koersen bij de beste ploeg van de wereld. Het is echt geestig om hier met die jongens te zijn. Mauri Vansevenant (niet op stage wegens examens) komt er ook nog bij. Ja, dat is een tof "bendeke" om mee te koersen."