Franse volleybalmannen veroveren felbegeerde ticket voor Tokio

  Frankrijk heeft in Duitsland het olympisch kwalificatietoernooi gewonnen door in de finale het gastland met 3-0 te verslaan. België sneuvelde eerder al in de groepsfases.

  Op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn dongen 8 Europese toplanden naar 1 ticket voor Tokio. Met Servië en Slovenië namen ook de 2 finalisten van het afgelopen EK deel, maar zij sneuvelden respectievelijk in de groepsfase en in de halve finales.

   

  De Duitse organisatoren wreven zich in de handen, want hun (dure) gok leek goed uit te pakken met de kwalificatie van de Duitsers voor de finale. Maar daarin werd de gastheer zonder pardon weggeslagen door het Frankrijk van Ngapeth, Le Goff en Patry: 3-0 (25-20, 25-20 en 25-23).

   

  9 van de 12 landen die deelnemen aan de Spelen zijn nu bekend: Japan, Brazilië, Verenigde Staten, Italië, Polen, Rusland, Argentinië, Frankrijk en Tunesië. Daar komen nog 3 landen bij uit Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.